NRK: Redningsaksjon ved Stad

1 month ago 20



  • Fartøy kantret - stor redningsaksjon pågår

    Det pågår en større redningsaksjon ved Stat etter melding om at et fartøy med seks personer er i havsnød, melder NRK.

    Hovedredningssentralen i Sør-Norge har sendt to helikoptre, to kystvaktfartøyer og en redningsskøyte mot stedet.

    Redningsleder Oddgeir Andersen bekrefter overfor Dagbladet at fartøyet har kantret.

    - Det er observert en redningsflåte. Redningshelikopteret Florø holder på å jobbe med den nå - å lokalisere den og plukke opp personer, sier Andersen.

    Det er sterk vind og mye sjø i området.

  • E8 stengt på grunn av flom og skred

    Tromsø politidistrikt melder at E8 gjennom Lavangsdalen er stengt på grunn av flom. Statens vegvesen melder at det dreier seg om jordskred.

    «Høy vannføring og jordmasser i bevegelse gjør at oppryddingen vil ta noe tid. VTS anslår at E8 blir stengt til i morgen», heter det i en oppdatering fra politiet.

    Nordlys melder tirsdag kveld at entreprenørene som driver med opprydningsarbeid evakueres på grunn av fare for flere ras.

    – Entreprenøren har stanset arbeidet og evakuert området etter anbefaling fra skredekspert. De skal forsøke å undersøke området med drone, dersom været tillater det, sier trafikkoperatør Monika Stane ved Vegtrafikksentralen til avisen.

    E8 er hovedinnfartsåren til Tromsø fra E6.

    Det er omkjøring via FV 7902.

  • Politiet bekrefter: Høiby har vært i avhør

    Politiet bekrefter at Marius Borg Høiby har vært i avhør tirsdag kveld, skriver kommunikasjonssjef Unni Grøndal i en kort pressemelding kolokken 20.01.

    – Utover dette har vi ingen kommentarer, skriver hun videre.

    Les mer om saken her

  • Gigantbot til Nordea i USA

    I USA er Nordea blitt gransket av finanstilsynet i delstaten New York i flere år. Banken godtar nå å betale en bot tilsvarende 370 millioner kroner.

    I USA er Nordea blitt gransket av finanstilsynet i delstaten New York i flere år. Banken godtar nå å betale en bot tilsvarende 370 millioner kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

    Banken Nordea må punge ut i USA etter å ha blitt etterforsket for manglende bekjempelse av hvitvasking av penger.

    I en pressemelding skriver banken at den har inngått et forlik med amerikanske myndigheter. Det omfatter en bot på 35 millioner dollar, skriver Bloomberg.

    Nordea har gått med på å betale summen, som tilsvarer 370 millioner kroner.

    Etterforskningen har dreid seg om mangelfulle rutiner for å avdekke hvitvasking i perioden mellom 2008 og 2019. Forliket er inngått med New York State Department of Financial Services (DFS), finanstilsynet i den amerikanske delstaten New York.

    Tidligere i sommer ble Nordea tiltalt for brudd på hvitvaskingsloven i Danmark mellom 2012 og 2015. I pressemeldingen skriver selskapet at det har trappet opp kampen mot hvitvasking i senere år og at «Nordea er en annen bank i dag».

  • BT: Ny nedbørsrekord i Bergen

    Bergen har slått nedbørsrekorden for august på målestasjonen som ligger på Florida, skriver Bergens Tidende (BT).

    Den forrige rekorden var på 399,6 millimeter og var fra 2019.

    Mellom klokken 18 og 19 tirsdag kveld, ble den imidlertid passert. Hittil i august har det regnet 400,2 millimeter på Florida, skriver BT.

    Nedbørsrekorden fra den gamle målestasjonen på Fredriksberg ligger også an til å bli slått, og tidligere i dag ble det klart at debørsrekorden i Vestland fylke allerede er slått.

    Saken oppdateres.

  • Mexico: Har satt forholdet til USA-ambassade på pause

    President Andres Manuel Lopez Obrador liker ikke at USAs ambassadør i Mexico har kritisert en planlagt reform av landets domstoler.

    President Andres Manuel Lopez Obrador liker ikke at USAs ambassadør i Mexico har kritisert en planlagt reform av landets domstoler. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB

    På en pressekonferanse tirsdag sa Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador at forholdet til USA nå er satt på pause.

    Deretter presiserte han at det er snakk om forholdet til USAs ambassade i Mexico by – ikke hele USA.

    Bakgrunnen for saken er en uttalelse fra USAs ambassadør i landet, Ken Salazar. Han sa i forrige uke at en foreslått rettsreform truer demokratiet i Mexico og landets handelsforbindelser med USA.

    Reformen dreier seg om at mexicanske dommere – også i landets høyesterett – skal velges direkte av folket.

    Salazar frykter denne ordningen vil gjøre rettsvesenet i Mexico mer sårbart for påvirkning fra organiserte kriminelle grupper.

    President Lopez Obrador mener på sin side at den amerikanske ambassadøren blander seg inn i Mexicos interne forhold.

  • Brev om m-kopper til alle kommuner skal stanse smitten

    I et brev til helsetjenesten i alle landets kommuner skriver Helsedirektoratet og FHI at m-kopper er definert som en allmennfarlig smittsom sykdom.

    I et brev til helsetjenesten i alle landets kommuner skriver Helsedirektoratet og FHI at m-kopper er definert som en allmennfarlig smittsom sykdom. Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

    Selv om det er liten risiko for smitte av m-kopper, bes helsetjenesten om å følge nøye med slik at mulig smitte kan fanges opp så raskt som mulig.

    Målet er å hindre smitte helt. I et brev til helsetjenesten i alle landets kommuner skriver Helsedirektoratet og FHI at m-kopper er definert som en allmennfarlig smittsom sykdom.

    – Helsedirektoratet oppfordrer helsetjenesten til å være årvåken og forberedt på å kunne oppdage og håndtere tilfeller av m-kopper, også hos andre pasientgrupper enn der m-kopper tidligere har vært mest utbredt, sier divisjonsdirektør Helen Brandstorp i en pressemelding fra Helsedirektoratet.

    Det er viktig at fastleger som har grunn til å tro at en pasient er smittet med m-kopper, tar forholdsregler umiddelbart, understreker Brandstorp.

    De første symptomene på m-kopper er feber, trøtthet og hodepine. Muskelsmerte og stivhet inntreffer også. Etter noen dager oppstår et kløende utslett som etter noen dager utvikler seg til blemmer.

  • Skal ha truet med øks i Bærum

    Politiet søker etter en person som skal ha truet ansatt på Sandvika storsenter med øks.

    Det skriver Oslo politidistrikt på X.

    Hendelsen skal ha funnet sted da en ansatt konfronterte vedkommende med mistanke om butikktyveri.

    Politiet skriver at ingen er skadet og at de har sikret gode overvåkningsbilder av gjerningspersonen.

    Ingen er foreløpig pågrepet.

Read Entire Article