NRK reagerer etter Warholm-duellen: – I overkant mye eksponering

1 month ago 16



Men redaksjonssjef Anders Sårheim mener ikke at NRK lot seg bruke av de kommersielle aktørene under onsdagens show.

 Karsten Warholm ble slått av Armand Duplantis på 100 meter i Zürich onsdag kveld. Eventet var tydelig lagt tilrettelagt fra enkelte sponsorer. Foto: MICHAEL BUHOLZER / EPA / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 05.09.2024 10:46

– Vi mener det ble i overkant mye eksponering. Det kommer jeg til å ta opp med de som sto bak sendingen. Det vi særlig reagerer på, er bildene fra oppvarmingsområdet. Det skal vi ta opp, sier Anders Sårheim, redaksjonssjef i NRK Sport.

Onsdag ble Karsten Warholm slått av Armand «Mondo» Duplantis i en mye omtalt og hypet duell på 100 meter i Zürich.

Den uortodokse duellen mellom hekkeløperen og stavhopperen var arrangert av sponsorene Red Bull og Puma, samt arrangøren Weltklasse Zürich. Det lot de også seerne få vite. Flere ganger.

Spesielt i et oppvarmingsområde utøverne hadde tilgang til, var det tydelig eksponering av de to merkevarene.

Duplantis hentet seg en boks energidrikk, og TV-produksjonen zoomet flere ganger inn på skoene fra Puma. Alt i beste sendetid på NRK 1.

VG tok også ut klipp fra sendingen:

– Vi var tydelige i forkant og trodde den type eksponering som fra oppvarmingsområdet skulle kunne unngås, sier Sårheim.

– Hva konkret er det du reagerer på?

– Den settingen i oppvarmingsområdet. Merkevarene var ekstremt tydelig og utøverne var veldig tett knyttet til disse. Vi ser at eksponeringen var i overkant. Det må vi gå opp og gi tydelige tilbakemeldinger på. Vi skulle gjerne vært det foruten.

– Var det et vilkår at dere kjørte ut denne produksjonen slik den var?

– Det var ikke et vilkår. Vi la jo til en god del eget redaksjonelt innhold i denne sendingen, og var der med egen reporter og gjester. Det var ikke noe vilkår.

– I hvilken grad hadde dere mulighet til å bryte inn i sendingen?

– Hadde det blitt for ille, hadde vi hatt muligheten til å gå av. Det er relativt korte sekvenser som kom, så det ble vel aldri vurdert. Hadde vi sett at det ble noe helt annet enn vi pratet om i forkant, så kunne vi gått av.

– Vi opplevde en god dialog og en forståelse for at det skulle tilpasses de retningslinjer vi har.

– Lar NRK seg bruke av kommersielle interesser?

– Nei, ikke isolert sett knyttet til dette. Men vi har hele tiden en diskusjon rundt det stadig økende presset fra kommersielle interesser som ønsker å vises i idretten. Det må vi være obs på, sier Anders Sårheim.

VG har sendt en rekke spørsmål til Weltklasse Zürich, som var vertskap for konkurransen. E-posten er foreløpig ikke besvart.

Read Entire Article