NRK erfarer: Leier privatfly før prestisjeutdeling: – Absolutt et signal

2 hours ago 5



Ifølge NRKs kilder har Barcelona og Norges Fotballforbund (NFF) i samarbeid fikse et privatfly som skal frakte Caroline Graham Hansen til Gullballen-utdelingen 28. oktober i Paris.

Etter utdelingen, like over midnatt, tar samme fly henne tilbake til Oslo. For dagen etter, 29. oktober, spiller nemlig Norges landslag kamp mot Albania.

Både Graham Hansen og Ada Stolsmo Hegerberg er nominert til prisen som sesongens beste spiller. NFF ønsker ikke å bekrefte NRKs opplysninger om det leies inn privatfly.

– Det er en utrolig bragd av dem begge å være blant finalistene. Vi er i tett dialog med arrangørene av Gullballen, med tanke på spillernes deltakelse på seremonien i Paris, og selv om vi forstår og setter pris på interessen, kan vi ikke bekrefte noe før alle planene er spikret, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

VM i fotball for kvinner 2023 i Australia og New Zealand. Japan - Norge (3-1)

LANDSLAGSSTJERNER: Både Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen er nominerte til Gullballen.

Foto: Lise Åserud / NTB

Midt i landslagspausen

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er som mange andre spent før utdelingen av prestisjeprisen.

For Norges del kommer utdelingen midt mellom to viktige EM-kvalifiseringskamper mot Albania.

– Det er da datoen er satt opp. Det kan ikke passe for alle. Det er tett kampprogram. Det tenker jeg ikke så mye om. Nå faller den inn i kvinnenes landslagssamling, men jeg mener andre har droppet ting på grunn av tett program. Det er naturlig på dette nivået, sier Torp.

Det er likevel god grunn til å tro Gullballen blir en opptur sett med norske øyne.

For Torp tolker det svært positivt at det leies inn privatfly for at Graham Hansen skal kunne være til stede.

– Det er absolutt et signal. Jeg mener hun bør være favoritt til å vinne prisen. Tallene hennes er ekstreme med et Barcelona som vinner alt, mener NRK-eksperten.

Spain Soccer Women's Champions League

HERJET: Caroline Graham Hansen har storspilt for Barcelona over lang tid.

Foto: Joan Monfort / AP

– Helt sinnssykt og latterlig

Han tror likevel ikke at andre rutiner for Graham Hansen har noe å si for det norske landslaget.

– De bruker midler på det som er en viktig kamp, men som de skal vinne komfortabelt. Jeg hadde vært mer bekymret i neste playoff eller i kvalik der vi møter et godt lag, sier Torp.

Driblevingen hadde altså en strålende sesong for Barcelona, med 21 mål og 19 målgivende på 25 ligakamper. Derfor er hun blant oddsfavorittene sammen med lagvenninne i Barcelona Aitana Bonmatí.

– Hun er en av favorittene på oddsen også. Det er kanskje Bonmati som også kan vinne den, og det må nesten bli en Barcelona-spiller. Jeg tenker én av de to, mener Torp.

Barcelona Aitana

FJORÅRETS VINNER: Igjen regnes Aitana Bonmatí som en av de store favorittene til å stikke av med Gullballen-trofeet.

Foto: Michel Euler / AP

Skulle Graham Hansen klatre til topps vil hun bli Norges andre Gullballen-vinner gjennom historien. Hegerberg vant prisen i 2018, som tidenes første kvinne.

– Det vil være like stort. Det setter Norge på kartet – det er helt sinnssykt og latterlig. Vi har Haaland som er en av navnene som nevnes på herresiden og Graham Hansen som største favoritt på kvinnesiden. Det er litt av en realitet. Det ville vært enormt og fullt fortjent, sier Torp.

I fjor kom Erling Braut Haaland på andreplass i herrenes kåring, bare slått av Lionel Messi.

Utelatt i fjor

Forrige sesong var det mange som ble svært overrasket over nominasjonslista på kvinnesiden. Der var nemlig ikke Graham Hansen å finne, til tross for at hun herjet for Barcelona.

– Jeg er ikke den som stikker meg mest frem når det gjelder slike kåringer. Det går veldig bra, sa den norske stjerna den gangen.

– Jeg er ikke den som på en måte er mest glad i media eller har bygget profil for å ha et navn som blir lagt merke til i den typen kåringer, sa hun videre.

Her renner det over for den belgiske syklisten 00:28

Publisert 20.10.2024, kl. 21.25

Read Entire Article