NRK-ekspertene kritiske etter Vålerenga-exit: – De skikkelige keeperne som står frem, tar den ballen

2 hours ago 4



– Det ser ut som han gjør et ekstra hopp inne på streken når Bjørlo trykker av. Det er en god prestasjon og får en perfekt bue over muren, men den er ikke så langt ute at det skulle by på store problemer for keeperen, sier NRKs fotballekspert Åge Hareide om målet.

Før kampen gikk til ekstraomganger, advarte Hareide om at dødballer ville bli avgjørende, og den erfarne treneren fikk rett.

Etter 97 minutter med stillingskrig, løsnet det for Fredrikstads Bjørlo.

Han løftet ballen over Vålerenga-muren og satte inn kampens ene og avgjørende mål.

– Jeg har trent mye på dette, så det var bare å få ballen over muren, sier matchvinneren til NRK.

– Det er helt magisk. Det er en kveld jeg kommer til å huske lenge.

Kritisk til baklengsmålet

Prestasjonen hans var god, men Sjøengs opptreden var ikke det, ifølge NRK-ekspert Kristoffer Løkberg.

– Han kan absolutt ta den. Du trenger matchvinnere i en sånn kamp som det her. De skikkelige keeperne som står frem, tar den ballen her.

Han mener det ikke er en keepertabbe, men at det kan gjøres bedre. Hareide tror Sjøeng redder ballen neste gang han står i samme situasjon.

– Det er utrolig kjipt. Jeg føler vi gjør en bra jobb gjennom hele kampen. Det er mange dødballer som de er gode på. Vi står godt i mot hele kampen også er det et bra frispark som skiller oss i dag. Det er utrolig kjipt, men slik er det, sier Sjøeng til NRK etter kampen.

– Det er bra skudd i hjørnet, så det er ikke så mye å få gjort med det.

Han klandres ikke fra VIF-kollega Henrik Bjørdal etter kampslutt:

– Det er vanskelig for meg å si. Jeg har ikke sett den på nytt. Bjørlo har scoret på frispark tidligere han. Det er dessverre det som var avgjørende i dag.

Ville ikke skylde på programmet

Det er kun fire dager siden Vålerenga kunne feire opprykk til Eliteserien, men det ble ikke den drømmeuken de hadde håpet på. Verken Bjørdal eller hovedtrener Geir Bakke ville imidlertid ikke legge skylden for nederlaget på et tett kampprogram.

– Jeg tror ikke vi skal skylde på det. Jeg synes vi matchet de godt på intensitet og duellspillet egentlig. Vi skulle gjerne hatt mer av eget spill.

– Jeg opplever at det blir en litt sånn 50/50-kamp om hvem som skal stikke av med dette, så blir det Fredrikstad, sier Bakke, som gratulerer motstanderen med avansementet.

Årets semifinaler i den norske cupen ser slik ut:

  • Sandnes Ulf – Molde
  • Fredrikstad – KFUM

Kampene spilles onsdag 30. oktober, mens finalen arrangeres lørdag 7. desember.

Publisert 06.10.2024, kl. 22.44 Oppdatert 06.10.2024, kl. 22.59

Read Entire Article