Norske klubber håver inn millioner i Europa

1 month ago 33



Fortsetter det norske storspillet i Europa, kan klubblederne le hele veien til banken.

Bodø/Glimt og Patrick Berg er en av klubbene som kan nyte godt av eget storspill i Europa. Foto: Michał Kość / NTB

Publisert: 08.08.2024 07:45

– Ingen norske klubber er større enn at inntekter fra E-cup er betydningsfull, sier Branns daglige leder Christian Kalvenes til VG.

Denne sommeren har Brann, Bodø/Glimt, Molde og Tromsø levert gode resultater i europakvalifiseringen. Ikke bare har det stor sportslig betydning, men hver eneste runde gir betydelig med penger inn.

I Bodø er det trolig aller størst grunn til å smile – naturligvis når det er eneste norske klubben som spiller for Champions LeagueChampions LeagueVerdens gjeveste klubbturnering i fotball.-plass.

Dersom Bodø/Glimt skulle ta seg hele veien til et gruppespill i Champions League, vil de gule fra nord minimum sikre seg 220 millioner norske kroner i pengepremier.

Ellers ser regnestykket slik ut for resten av lagene i Europa:

  • Molde er allerede garantert drøyt 15,1 millioner kroner.
  • Molde med maks klaff i Europa League-kvalifiseringen er garantert 55,7 millioner kroner før gruppespillet starter.
  • Brann og Tromsø er i samme situasjon. Der blir det enten Conference League eller ingenting. Klubbene er allerede garantert cirka 10,7 millioner kroner hver.
  • Brann og Tromsø med maks klaff i Conference League-kvalifiseringen er garantert 45 millioner kroner hver.

Det siste punktet er minstenivået til Glimt, siden de er sikret Conference League-gruppespill minimum ved å ha kommet så langt i Champions League-kvalifisering.

Dette mattestykket er ikke noe Brann-trener Eirik Horneland tenker stort på.

– Det er totalt underordnet oss som er toppfotballspillere og trenere. Da jobber man heller med prestasjoner og forbereder seg til neste kamp. Penger går ikke vi og tenker på. Det er helt uvesentlig for oss. Det er daglig leder-spørsmål, svarer Brann-trener Eirik Horneland på spørsmål fra VG under en pressekonferanse før første kamp mot St. Mirren.

Brann går inn – ifølge oddsmarkedet – som favoritter til kampene mot St. Mirren og høyst trolig den eventuelle playoff-motstanderen (Corvinul Hunedoara/Astana).

– Jeg tror vi skal være forsiktig med å tenke på det. Det er et hinder vi skal være over først. Jeg tror vi skal fokusere på del én av denne kvalikrunden, sier Brann-spiss Bård Finne til VG.

Glimt er i førersetet etter onsdag, mens Molde og Tromsø også skal ha gode sjanser til å avansere.

Read Entire Article