Norris-sjokk i Baku: – Det kan avgjøre VM

5 days ago 10



Lando Norris (24) misset totalt i kvalifiseringen til Aserbajdsjan Grand Prix. Trøsten var at Max Verstappen (26) også slet.

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 14.09.2024 15:02

Det skjer den samme uken som McLaren har klargjort at Oscar Piastri skal vike for Norris i resten av sesongen - i håp om at Lando Norris kan slå Max Verstappen og bli verdensmester.

«Teamordre» heter det på motorsportsspråket.

Men Lando Norris tabbet seg ut og fikk bare 17. beste tid i kvalifiseringen lørdag.

– Er dette slutten på drømmen om å utfordre Max om VM-tittelen. Det kan være et avgjørende øyeblikk. Det kan avgjøre VM. Det er et sjokk, sier Henning Isdal på Viaplay.

– Jeg var bare uheldig. Jeg fikk gult flagg og måtte gå av gassen, sier Norris til Viaplay.

– Bilen er rask, og jeg må bare håpe det beste for løpet søndag.

– Han skulle ta opp konkurransen med Verstappen og så ender han som nummer 17 i kvalifiseringen, fastslår kollega Atle Gulbrandsen på direkten.

Vi fulgte kvalifiseringen direkte

Den gode nyheten for Norris og McLaren er at det ofte er sikkerhetsbil i Aserbajdsjan Grand Prix - noe som muligens kan være en fordel for Norris.

Charles Leclerc kjørte for sin fjerde strake pole positionpole positionBeste startspor. i Baku, og det lyktes med klar margin. Oscar Piastri ble nummer to og Carlos Sainz nummer tre. Sergio Perez ble nummer fire, George Russell nummer fem.

Max Verstappen har bare sjette beste startspor til søndagens Grand Prix-løp. Han kjørte veldig bra i Q2, men gjorde feil som kostet ham tid i Q3.

– Bilen føltes veldig bra. Det er deilig å være på pole position, sier Leclerc, som også vant i Italia sist.

Read Entire Article