Nordås om Filip Ingebrigtsens nye rolle: – Godt å ha en ny rådgiver

3 hours ago 2



Narve Gilje Nordås kunne nok en gang juble for edelt metall, denne gangen et NM-gull på ti kilometer gateløp under Hytteplanmila.

Dette skjer etter en uke med landslagsomveltninger for 26-åringen fra Voll i Rogaland.

For da landslaget for neste års sesong ble presentert av Norges Friidrettsforbund, ble det samtidig klart at Filip Ingebrigtsen går inn i en ny rådgiverrolle for mellom- og langdistanseløperne på landslaget.

Under den kategorien faller Nordås.

Narve Gilje Nordås på startstreken på Hytteplanmila

KLAR TIL START: Nordås før dagens Hytteplanmila.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

På spørsmål fra NRK om hva Nordås tenker om at Filip Ingebrigtsen står tilgjengelig som en rådgiver fra forbundets side, trekker han lett på skuldrene med et lite smil om munnen:

– Ser du for deg at du blir å ha noe å gjøre med Filip Ingebrigtsen i tiden fremover?

– Jeg forstår det sånn at det er min nye rådgiver i forbundet, så hvis det er noe jeg lurer på så vet jeg hvem jeg skal ta kontakt med, sier Nordås med et smått sarkastisk tonefall.

– Hva tenker du om at han er din kontakt?

– Jeg får bare ta kontakt om det er noe jeg lurer på. Han sitter tydeligvis med mye kunnskap og kompetanse. Skulle det være noe, så er det godt å ha en ny rådgiver på plass.

– Tenker du også at han sitter på mye kunnskap og kompetanse og at han kan hjelpe?

– Det kan godt være, svarer Nordås.

– Får starte med blanke ark

Under landslagsuttaket ble det også kjent at assisterende sportssjef Håvard Tjørhom skal ha et større ansvar for Nordås neste sesong. Tidligere var sportssjef Erlend Slokvik hans kontaktledd inn mot forbundet.

Forrige sesong fulgte Tjørhom spesielt tett opp Jakob Ingebrigtsen.

Forholdet mellom brødrene Ingebrigtsen og Nordås kan beskrives som kjølig etter at løpebrødrene brøt med far og trenere Gjert Ingebrigtsen. Samme mann er nå trener for Nordås.

– Vi får starte med blanke ark, tenker jeg. Så får vi se hvordan det blir. Jeg skal aldri avskrive noen på forhånd, så jeg starter med blanke ark. Jeg skal ikke ha noen fordommer, så får vi se hvordan det går, sier Nordås til NRK etter målgang.

Athletics, Diamond League, Bislett Games 2023

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Han var opptatt med eksamen og var derfor ikke til stede da denne sesongens landslag ble offentliggjort. Nordås har derfor ikke fått møtt landslagsledelsen i etterkant av uttaket.

– Når muligheten byr seg, så blir det et møte. Så får vi se hva som skjer etter det. Jeg skal i hvert fall ikke gå inn i noe møte med noen fordommer, sier Nordås.

Ordknapp treningsmakker

Treningsmakker Per Svela, som tidligere har uttalt seg friskt om konflikten rundt Ingebrigtsen-brødrene og forbundet, er så langt ordknapp om hans tanker om forbundets avgjørelse knyttet til Tjørhom og Ingebrigtsens nye roller.

– Denne uken kom landslagsuttaket hvor det ble klart at Håvard Tjørhom skal ha ansvaret for Narve fremover. Hva tenker du om denne beslutningen?

– Det har jeg ingen kommentar til på dette tidspunktet, sier Svela.

– Hvorfor ikke?

– Det er ikke det rette tidspunktet, svarer Svela uten å ville utdype videre.

2024 European Athletics Championships, day 2

KOMPISER: Svela og Nordås.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Ikke slik at han blir tredd nedover hodet på noen

Forbundets argument for å ta Filip Ingebrigtsen inn i varmen som rådgiver, er hans erfaringer som løper. Ingebrigtsen kan blant annet vise til en VM-bronse på 1500 meter i 2017 og EM-gull på samme distanse.

– Det er ikke slik at han blir tredd nedover hodet på noen, men han har mye erfaring som han ønsker å dele, sier Tjørhom til NRK etter at landslaget ble presentert tidligere i uken.

Det er dermed opp til hver enkelt utøver å ta kontakt med Filip Ingebrigtsen dersom det skal være et ønske om rådgivning. Samtidig presiserer de også at dette er et tilbud som skal eksistere for de yngre utøverne på laget.

– Vi ønsker å øke sjansene for at de neste også skal ha bedre forutsetninger, sier Tjørhom.

Her renner det over for den belgiske syklisten 00:28

Publisert 19.10.2024, kl. 20.29

Read Entire Article