Nordås «fikk ikke puste» etter OL: – Helt grusomt

1 month ago 18



Narve Gilje Nordås (25) har vært helt utladet etter OL.

Narve Gilje Nordås med kjæresten Oda Andersen Lundeby - som selv er en meget sterk mosjonistløper - på stadion i Zürich før Diamond League. Foto: Herman Folvik
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 04.09.2024 14:26

– Det var helt grusomt, men jeg gjennomførte øktene selv om det var mye tyngre enn det skal være, sier Nordås til VG om da han skulle trappe opp treningen igjen etter OL.

Lekene i Paris endte med 7. plass på 1500 meter og 17. plass på 5000 meter. Etterpå hintet han om at sesongen fort kunne være over, men torsdag løper han 1500 meter i Diamond League og han planlegger å stille i sesongfinalen i Brussel.

Han kommer rett til Diamond League i Zürich fra en to ukers treningsperiode i høyden i St. Moritz med kjæresten Oda Andersen Lundeby.

Narve Gilje Nordås i OL. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Etter at han tok det helt med ro i ukene etter OL, mener han nå formen virker vel så god som før han dro til Paris.

– Det var tungt i starten, det var nesten så jeg angret på at jeg dro opp til St. Moritz, det var helt forferdelig tungt, sier Nordås.

Han trekker frem en økt som et eksempel:

– Jeg prøvde å springe en 400 meter i 1500-meterfart, men klarte det ikke. Jeg fikk ikke puste og laktatenlaktatenviser hvor mye melkesyre kroppen har, enkelt forklart. var skyhøy. Så gir du det et par dager, så klarer du å flyte fint på det likevel, sier Nordås.

NRK omtalte den tøffe perioden først.

Etter 5000-meteren i OL, la han bort all hardtrening en stund.

– Etter det løpet føler du deg så elendig som aldri før. Jeg var så tappet både fysisk og mentalt. Jeg jogget ikke ned etter 5000-meteren, løp ikke morgenen etter og måtte bli dratt ut på kvelden for å jogge 8 kilometer med en fart på 6 minutter per kilometer. Der og da var det så elendig, sier Nordås.

Men han er optimistisk før 1500-meteren i Zürich hvor hele OL-feltet omtrent er på start.

– Formen kjennes like bra som før OL. Men så har du ikke garanti når du kommer ned fra høyden, men det skal ha fin effekt det, så jeg håper på årsbeste og pers, sier Nordås.

Han har 3.29,47 som pers og 3.30,46 som årsbeste.

Det er en rekke norske høydepunkter torsdag kveld (NRK sender 20–22):

  • OL-vinner Rai Benjamin er ikke til start, men Karsten Warholm skal duellere mot Alison dos Santos (bronsevinner i OL og slo Warholm på Bislett i mai) kl. 20.04.
  • OL-mester i tikamp, Markus Rooth, skal delta i lengde fra kl. 20.18.
  • Karoline Bjerkeli Grøvdal løper 5000 meter kl. 20.43.
  • Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er torsdag på start på 1500 meter og møter omtrent hele OL-feltet kl. 21.27
  • Norge stiller lag på 4x100 meter for kvinner kl. 21.52.

Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), Henriette Jæger (400 meter), Ingvild Meinseth (100 meter) og Christine Bjelland Jensen (100 meter) løper også i Zürich torsdag som en del av forøvelsene til Diamond League-stevnet.

Read Entire Article