Nettet snører seg rundt Biden: Kaller inn til krisemøte

2 days ago 11



En katastrofedebatt for Joe Biden gjør at ballen nå ruller fort i det demokratiske partiet. Onsdag kaller Biden inn til krisemøte.

Presidentkandidat-debatten forrige uke gjør at flere ledende demokrater nå er bekymret for om Joe Biden er rett mann til å stille i presidentvalget i høst. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB

Publisert: 02.07.2024 19:36 | Oppdatert: 02.07.2024 19:57

Kortversjonen

Saken oppdateres

Den amerikanske presidenten hadde tydelige problemer da han møtte Donald Trump til debatt for knapt en uke siden.

Nå vokser problemene – og det i en voldsom fart. For stadig flere sentrale stemmer sier nå høyt at de er usikre på om Biden er den rette kandidaten for det demokratiske partiet i høstens presidentvalg.

Mandag hadde demokratiske guvernører en samtale der de diskuterte bekymringene over Bidens alder, ifølge CNN. Den amerikanske presidenten er 81 år gammel.

Nå melder Bloomberg at Biden vil møte guvernørene i morgen, trolig for å prøve å roe gemyttene.

Dette bekreftes av CBS News, som skriver at noen vil delta på video, andre møter personlig til krisemøtet.

Nå ruller ballen fort. Også mektige Nancy Pelosis melder tirsdag kveld norsk tid at det er legitimt å stille spørsmål ved om Joe Biden er den rette til å stille mot Trump.

Kort tid etter kom den første uttalelsen fra et sittende medlem av Kongressen. Lloyd Dogget fra Texas ber Biden trekke seg og viser til at Biden ligger bak Trump på meningsmålingene.

– Jeg hadde håpet at debatten ville føre til endringer. Det gjorde det ikke. I stedet for å berolige velgerne, klarte ikke presidenten å forsvare egne prestasjoner og avsløre Trumps mange løgner.

Senator Peter Welch fra Vermont er en som åpent kritiserer hvordan Bidens kampanjeledelse har håndtert situasjonen etter presidentdebatten.

Han mener de prøver å dysse ned problemene knyttet til Bidens alder og opptreden istedenfor å ta bekymringene på alvor, ifølge nyhetsnettstedet Semafor.

Han mener Demokratene må møte utfordringene partiet står overfor.

Hvem kan ta over?

Det er fremdeles seks uker igjen til landsmøtet hvor Demokratene skal offisielt velge en presidentkandidat.

En ny meningsmåling fra CNN viser tirsdag at de fleste mener at Demokratene har større sjanse for å vinne valget hvis Biden ikke stiller.

Flere peker nå på at visepresident Kamala Harris kan være en kandidat til å ta over. Ifølge meningsmålingen ligger Biden seks poeng bak Trump, mens visepresident Kamala Harris ligger tre poeng bak.

Tidligere kongressmedlem Tim Ryan vil at Harris skal erstatte Biden som demokratenes presidentkandidat. Det melder The New York Times. Han har mistet tilliten til president Bidens evne til å vinne over Donald Trump.

Blant guvernørene er minst tre som kan være aktuelle til å ta Bidens plass: Gavin Newsom i California, Gretchen Whitmer i Michigan og Jay Robert Pritzker i Illinois.

Read Entire Article