Netflix-regissør lager dokumentar om Märtha Louise og Durek Verrett

1 month ago 24



Et TV-team følger prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i opptakten til bryllupet. Nå kommer det frem at amerikanske filmskapere lager dokumentar om forholdet.

Brudeparet avbildet tidligere i år under en lansering av en gin som skal serveres i bryllupet. Foto: Helge Mikalsen / VG

Publisert: 20.08.2024 13:50

Kortversjonen

Om halvannen uke er det duket for prinsessebryllup i Geiranger. Fortsatt er en del detaljer om bryllupet ukjent.

Det som er kjent er at paret skal vies av sogneprest Margit Holte på en slette utenfor Hotel Union i Geiranger lørdag 31. august.

Det har vært uklart hvor mye pressen får tilgang til av det som skal skje under det private bryllupet.

I sommer har det forlovede paret blitt fulgt av et kamerateam i Oslo og i Geiranger. TV 2 skrev for noen dager siden om TV-teamet bak.

Nå kan Aftenposten fortelle at det er en kjent Netflix-regissør som har regi på dokumentaren som lages.

Søker om dronefilming

I dokumenter Aftenposten har fått innsyn i, fremgår det at det lages en dokumentar om forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek. Det opplyses at det amerikanske produksjonsselskapet Nordic Pictures LLC samarbeider med et norsk produksjonsselskap om dokumentaren.

Det er ikke avklart hvem det norske selskapet er, i påvente av kontraktsignering. Det skriver den amerikanske filmskaperen Kate Coiro i en mail som Aftenposten har fått innsyn i.

Informasjonen kommer frem i en søknad til Luftfartstilsynet om dronefilming over bryllupet i Geiranger lørdag 31. august. Det er tidligere kjent at Luftfartstilsynet har stengt luftrommet over området i Geiranger hele helgen. Det betyr at man må ha spesialtillatelse fra politiet for å filme med drone der.

– Hensikten med jobben er å filme det kongelige bryllupet og landskapet rundt, for at det kan inngå i en dokumentarfilm om forholdet mellom prinsesse Märtha og sjaman Durek. De er begge aktive deltagere i å fortelle denne historien, skriver Coiro i dokumentet.

Dokumentaren Tiger King tok verden med storm i 2020. Nå er regissøren involvert i dokumentar om prinsessen og Durek Verrett. Foto: Sue Ogrocki, AP / NTB

«Tiger King»-regissør involvert

Hvilken strømmetjeneste som skal sende dokumentaren vil ikke Coiro avsløre, men hun skriver at det er en av verdens ledende strømmetjenester som finansierer dokumentaren.

I mailen kommer det frem at det er den amerikanske regissøren Rebekka Chaiklin som har bedt om at den norske dronefotografen søker om dronetillatelse. New York baserte Chaiklin har tidligere laget dokumentaren Tiger King for strømmegiganten Netflix og flere andre produksjoner.

Aftenposten har kontaktet det amerikanske produksjonsselskapet og prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts managere om dokumentaren. De har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Det er den norske fotografen Ruben Soltvedt som har søkt om å filme med drone over bryllupet. Han skriver i sin søknad til Luftfartstilsynet at han er hyret av det amerikanske produksjonsselskapet og at dokumentaren skal sendes på verdens største strømmetjeneste.

Soltvedt ønsker ikke å kommentere saken overfor Aftenposten.

Read Entire Article