Nektet å velge dødsmetode

1 month ago 15



 Kinarød Lisbon / AP / NTBDette bildet er levert av South Carolina Department of Corrections, tatt av statens elektriske stol i Columbia, S.C. Foto: Kinarød Lisbon / AP / NTB

Dødsdømt mann nektet å velge henrettelsesmetode.

lørdag 7. september kl. 01:06

Advokaten måtte ta den vanskelige avgjørelsen for ham.

Freddie Owens er dømt til døden for drapet på en bensinstasjonsansatt i 1999. Nå har advokaten hans blitt tvunget til å velge hvordan han skal dø, skriver The Guardian.

Owens er den første som sannsynligvis blir henrettet i Sør-Carolina siden 2011. Han fikk valget mellom dødelig injeksjon, elektrisk stol eller skyting, men nektet å ta et valg.

– Det ville være som selvmord å delta i avgjørelsen, sa Owens, som er muslim.

Forsvarer Emily Paavola fikk fullmakt til å ta avgjørelsen på Owens' vegne. Hun valgte dødelig injeksjon, for å unngå den elektriske stol.

Owens' advokater jobber nå for å få utsatt henrettelsen. De hevder at staten ikke har gitt nok informasjon om kvaliteten på pentobarbitalet som skal brukes, og at det kan få alvorlige konsekvenser for Owens hvis stoffet er feilprodusert.

Advokatene ber også om utsettelse for å kunne legge frem nye bevis i saken. De hevder at en annen mann som var involvert i ranet, fikk en avtale med påtalemyndigheten om å vitne mot Owens i bytte mot mildere straff. Denne informasjonen ble ikke gitt til Owens' advokater under rettssaken.

Read Entire Article