Negativ utvikling fortsetter

1 month ago 34



Den negative utviklingen fortsatte for hotellkongens Strawberry Holding.

Petter Stordalen står bak Strawberry-konsernet, som blant annet inkluderer hoteller, restauranter og reiseoperatører. Foto: Geir Olsen / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Årsresultatet til konsernet som helhet endte på minus 42,5 millioner etter skatt i 2023.

Det er kraftig ned fra 521,8 millioner i 2022, som igjen nesten var en halvering fra et overskudd på 978,1 millioner i 2021.

Resultatfallet skjer til tross for at omsetningen fortsetter å øke. Inntektene var på 17,9 milliarder kroner i fjor, mot 15,2 millioner året før.

Det aller meste av inntektene kommer fra hotell- og restaurantdrift, med 16,3 milliarder. Geografisk kommer størsteparten fra virksomhetene i Norge og Sverige, med rundt 7 milliarder av inntektene hver.

Les på E24+

Ekspertene: Dette blir boligprisvinneren i høst

Skattekostnadene økte kraftig i fjor, til 185,6 millioner kroner. Resultatet før skatt endte på 143,1 millioner i pluss, mot 565,9 millioner i 2022.

Strawberry Holding er et investeringsselskap som eier virksomhetene til hotellkongen Petter Stordalen.

Det inkluderer i hovedsak Strawberry Group, som igjen eier hotellmerkenavn som Clarion, Quality og Comfort i Norden.

Selskapet har også betydelige eierskap i reiselivsaktørene Ving og Hurtigruten, samt en andel i kommunikasjonsselskapet Storm.

I tillegg eier selskapet Strawberry Capital og Strawberry Equities, som forvalter brorparten av kapitalen til konsernet – hovedsakelig gjennom aksjehandel.

Read Entire Article