Næringstopp siktet for snikfilming: Over 1000 videofiler

1 month ago 22



Det var Dagens Næringsliv som først omtalte omfanget av snikfilmingen.

Den siktede mannen hadde inntil i helgen en toppstilling i en norsk næringsorganisasjon. Han skal ha plassert et skjult kamera på badet i leiligheten han delte med en politiker, to kolleger og en journalist under Arendalsuka, kunne NRK fortelle før helgen.

Ifølge de fornærmede i saken var kameraet montert inne i en mobil høyttaler, som tilhører mannen. Høyttaleren var plassert på badet, og de fornærmede mener de ble filmet under oppholdet i Arendal.

– Ingen kommentar. Viser til det jeg har sagt til NRK tidligere, sier siktedes advokat Alexander Nyheim Jenssen til DN i dag.

Avhør denne uken

Den siktede er ennå ikke avhørt, ifølge politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt.

– Det er foreløpig ikke avtalt tid og sted for avhør av den siktede, men vi håper å kunne få gjennomført et avhør i løpet av denne uken. Hvor avhøret skal skje vil ikke bli opplyst, skriver han i en uttalelse til NRK.

– Politiet har foretatt ransaking på siktedes bopel og arbeidsplass. Det er gjort beslag i saken og de tekniske undersøkelsene knyttet til disse pågår uten at jeg ønsker å gå konkret inn på hva politiet har beslaglagt, legger Søfteland til.

Politiadvokaten sier det vil være naturlig å avhøre siktede først når de tekniske undersøkelsene er ferdige eller i alle fall godt påbegynt.

– Det er for tidlig å si noe om omfanget av saken, dette er noe etterforskningen forhåpentligvis vil gi svar på. Det er flere fornærmede i saken uten av jeg ønsker å tallgi dette nå.

Geir Magne Søfteland

POLITIADVOKAT: Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

– Vil samarbeide

Siktedes advokat sa i en uttalelse til NRK før helgen at hans klient ønsker å samarbeide med politiet.

– Han er innstilt på å samarbeide med politiet, for å kunne avklare alle aspekter i saken, herunder legge alle kortene på bordet og erkjenne de faktiske forhold, sa Jenssen før helgen.

– Min klient er først og fremst svært lei seg og skamfull over saken og ønsker å bidra til en rask, ryddig og rettferdig avklaring i rettssystemet av hensyn til de som er berørt. Han føler stor medfølelse overfor de som er berørt, og ønsker selvsagt saken ugjort. Min klient er sykmeldt og går for tiden til behandling, fortsetter han.

forsvarer Alexander Nyheim Jenssen

ADVOKAT: Alexander Nyheim Jenssen.

Foto: Cecilie Valentine Brekke / NRK

Publisert 02.09.2024, kl. 13.46 Oppdatert 02.09.2024, kl. 14.08

Read Entire Article