Nadal legger opp: – Vært noen vanskelige år

2 hours ago 2



– Hei alle. Jeg er her for å la dere vite at jeg legger opp som profesjonell tennisspiller, sier han i en video publisert på X.

Den spanske stjernen har slitt stort med skader de siste årene, og han har flere ganger ymtet frampå at 2024 kom til å bli hans siste år som proff.

Nå har han altså bestemt seg for å si at «nok er nok».

– Realiteten er at det har vært noen vanskelige år, spesielt de to siste. Jeg tror ikke jeg har klart å spille uten begrensninger, sier han.

Ruud og Nadal

GODE VENNER: Casper Ruud og Rafael Nadal har spilt mye tennis sammen. Blant annet på akademiet til Nadal på Mallorca.

Foto: ADAM IHSE / AFP

– Vanskelig beslutning

I innlegget på X har han skrevet takk på 12 forskjellige språk.

Rafael Nadal regnes som en av de aller største tennisspillerne gjennom tidene. Hans 22 Grand Slam-titler kan bare Novak Djokovic matche. 38-åringen har i sin karriere blitt sett på som den ubestridte gruskongen på ATP-touren, der han har vunnet 63 av sine titler. Han har stått igjen som vinner av Roland-Garros hele 14 ganger, skriver NTB.

Selv om det har ventet på at spanjolen skulle sette et karrierepunktum, beskriver han det som en krevende prosess.

– Det har selvsagt vært en vanskelig beslutning, som jeg har brukt en del tid på å ta. Men alt i livet har en begynnelse og en slutt, fortsetter han.

Christer Francke, tennisekspert i Max, synes det er trist at Nadal legger opp, men er ikke overrasket.

– Det måtte komme før eller senere. En av de største gjennom tidene legger racketen på hylla. Nadal står igjen som den ubestridte gruskongen, med 14 titler i Roland Garros. En rekord som sannsynligvis aldri vil bli slått. Han vil bli snakket om i mange år fremover, sier Francke.

 Laver Cup

LEGENDARISK DUO: Roger Federer og Rafael Nadal avbildet i tårer etter Federers siste kamp.

Foto: Peter van den Berg / Reuters

– Tidenes beste grusspiller

Jan Petter Saltvedt, NRKs sportskommentator, hyller 38-åringen fra Mallorca.

– Det er tidenes beste grusspiller som nå gir seg. Kanskje den beste totalt sett. Rekken hans med seiere i Paris er isolert sett den største prestasjonen i tennishistorien, sier Saltvedt og viser til de 14 seirene i Roland-Garos.

– Skadeproblemene de siste årene har gjort at Nadal ikke har fått det punktumet han egentlig ønsket på en unik karriere, legger han til.

DSC07267

SPORTSKOMMENTATOR: Jan Petter Saltvedt.

Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

Saltvedt mener nå at en epoke er slutt i tennisen. Nå har både Roger Federer og Nadal gitt seg i løpet av få år.

– Sammen med Novak Djokovic har de også fullstendig dominert herretennisen gjennom to unike tiår. Symbolsk legger Nadal opp i det første året siden 2003 hvor ingen av de tre vinner en Grand Slam, sier han.

Nadal har i flere år hatt et tett samarbeid med den norske stjernen Casper Ruud. De to har blant annet trent mye sammen på akademiet til Nadal på Mallorca.

Publisert 10.10.2024, kl. 11.30 Oppdatert 10.10.2024, kl. 11.56

Read Entire Article