Molde vant målfest hjemme mot Tromsø

3 hours ago 3

(Molde – Tromsø 5–3) Magnus Wolff Eikrem og Kristian Eriksen nok en gang var toneangivende da Molde sikret en viktig seier i sølvkampen.

1 av 3Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

• Sindre Espe, VG

Sindre Espe, VG

Publisert: 28.09.2024 15:51

Saken oppdateres!

Etter de første 45 minuttene sto det 2–0 på resultattavlen, etter mål av Magnus Wolff Eikrem og Kristian Eriksen. Hjemmelaget hadde full kontroll og dominerte 1. omgang.

I starten av 2. omgang kom Tromsø seg mer inn i kampen. Tromsø-trener Jørgen Vik byttet inn Jakob Napoleon Romsaas, som umiddelbart satte sitt preg på kampen.

Romsaas var sentralt i forkant av Tromsøs første redusering. Tromsø-spiss Lasse Nordås fikk to store muligheter – den første etter innlegg fra Romsaas, men klarte ikke å få ballen i mål. Det klarte imidlertid Leo Cornic, som satte inn 2–1 på en retur.

1 av 2Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Deretter handlet det meste om hjemmelaget igjen i en lang periode igjen. Halldor Stenevik satte inn 3–1 fra straffemerket, før Ola Brynhildsen satte inn 4–1 via Tromsø-stopper Mamadou Barry, etter et strålende forarbeid av Magnus Wolff Eikrem.

Leo Cornic fant nettmaskene igjen og reduserte til 4–2 i det 86. minutt etter et lekkert innlegg fra Romsaas på bakre.

På overtid fikk kampen to nye scoringer – først satte Kristian Eriksen sitt andre for dagen, før Tromsøs David Edvardsson satte kampens siste og åttende scoring med et frispark rett i mål.

Tilbake til Moldes sterke 1. omgang:

• 1-0: Magnus Wolff Eikrem tok ned ballen på brystet inne i boksen, vendte opp og avsluttet på andre touch. Ballen gikk via stolpen og i mål.
  • 2-0: Markus Kaasa fant Eriksen inne i boksen med en pasning langs bakken. Umarkert kunne Kristian Eriksen plassere ballen i mål med venstrefoten sin.

Rett før hvilen stoppet Jørgen Skjærvik et forsøk fra Kaasa på streken og hindret at det sto 3–0 til pause på Aker Stadion.

Torsdag møter Molde nordirske Larne i første kamp i Europa Conference League.