Molde med leken seier mot rival KBK, men: – Ingen snakker om gull

3 weeks ago 16

(Kristiansund BK - Molde FK 0–4) Etter dominans mot lokalrival Kristiansund, seiler Molde opp på andreplass i Eliteserien – og Magnus Wolff Eikrem opp som toppscorer.

• Lisa Amdam Tetlie, VG

Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 18.09.2024 19:53

Ti poeng skiller nå Molde og Viking fra serieleder Bodø/Glimt. Det er en vesentlig luke med bare åtte gjenstående kamper.

– Det toget har gått. Det er ingen i Molde som snakker om gull for tiden, sier Molde-kjenner Martin Brøste fra Romsdals Budstikke i pausepraten i TV 2.

Med 40 poeng, er kampen om billetten til Champions League-kvalifiseringen svært jevn. For gjennom en ustødig sommersesong avså Erling Moes menn syv viktige poeng i toppstriden.

Kun målforskjellen skiller Molde (+24) og Viking (+13) – med Brann (+8) hakk i hel, tre poeng bak med en kamp mindre spilt.

Kampen mellom Brann og KFUM pågår nå – Brann kan ta igjen Molde og Vikings poengfangst. Følg den i VG Live.

Ola Brynhildsen og Kristian Eriksen feirer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Og apropos ti; det er også antall mål både Magnus Wolff Eikrem og Kasper Høgh har notert seg for som toppscorere i Eliteserien.

Det tiende for målmaskinen kom etter bare syv minutter. I selskap med Ola Brynhildsen, lekte Eikrem seg til et enkelt første mål.

I tillegg til målteften på topp for romsdalingene, har også Moldes defensive apparat i Eirik Haugan funnet målsiktet, og scorte gjestenes andre for kvelden. Han står nå med tre scoringer på fire kamper.

Tre minutter etter pausen, meldte også Brynhildsen seg på scoringslisten. Kristian Eriksen, som i forrige kamp var suspendert, la en perle bak rivalenes forsvar og tilbakevendte Brynhildsen fikk satt den i mål.

Så la Eriksen selv kronen på verket og satte kveldens siste for Molde.