Molde lekte seg med Fredrikstad på hjemmebane: – Går på skinner

5 days ago 11

(Molde - Fredrikstad 6–1) Før minuttet var gått åpnet Fredrikstad med scoring. Så svarte Molde – med seks i retur.

• Lisa Amdam Tetlie, VG

Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 14.09.2024 19:51

På klokka sto det null minutter og 42 sekunder da Simen Rafn sjokkerte Molde med en volleyscoring på Aker Stadion.

Svaret fra Molde var nådeløst.

Utligningen ble Kristoffer Haugens første av tre målpoeng for kvelden. Så tok Bjørnbak ansvar, og sendte de blå og hvite i ledelsen. Etter drøye halvtimen skrev også Eirik Haugan seg opp på scoringslisten.

– Det går på skinner for hjemmelaget, sa TV 2s kommentator Espen Ween under kampen.

Og det ble bare vondere for gjestene fra «Plankebyen». Sist de to lagene møttes, ble oppgjøret målløst. Denne gangen ble det alt annet enn det.

Innen et kvarter etter hvilen gikk måltavlen fra 3–1 til 6–1.

Helt alene på bakerste fikk Markus Kaasa en grei jobb med å sette hjemmelagets fjerde. Så gjorde Ola Brynhildsen som så mange ganger før, og satte det femte etter en kjempepasning fra Magnus Wolff Eikrem.

– Det er deilig å spille med «Maggy» igjen. Han vet omtrent alltid hvor jeg står, og kan nesten slå de pasningene i blinde, sier Ola Brynhildsen til TV 2 etter kampen.

Og for å legge den siste kronen på verket, åpnet Martin Linnes målkontoen for sesongen. For da linjedommer blåste av for offside, var VAR-bussen uenig og omgjorde scoringen.

Etter seieren er Molde på en tredjeplass på tabellen. Fredrikstad følger bak på femte.