Mistenkt attentatmann mot Trump møter i retten

3 weeks ago 15



Mannen som ble pågrepet mistenkt for attentat på Trump søndag kveld, er foreløpig siktet for to brudd på føderle våpenlover.

 Ryan Wesley Routh er mistenkt for et attentat mot Trump. Nå er han tatt med til retten i Florida.

Publisert: 16.09.2024 17:08 | Oppdatert: 16.09.2024 17:29

Kortversjonen

Søndag skjøt Donald Trumps livvakter fra Secret Service mot en mann med gevær i buskene utenfor golfbanen der Trump spilte.

Mannen rømte, men en mistenkt ble pågrepet kort tid etter og identifisert av et vitne som så ham stikke av fra åstedet.

Litt etter klokken 16 norsk tid mandag skrev CNN at den mistenkte nå er i et rettsrom i West Bank Palm Beach i Florida. Routh hadde på seg mørke fengselsklær og fotlenke.

Påtalemyndigheten ber om at den mistenkte varetektsfengsles. De begrunner det med fluktfaren og at han kan være en fare for andre.

Som tidligere straffedømt har han ikke lov å ha våpen. Han er også siktet for å ha et våpen med delvis ødelagt serienummer, noe som gjør det vanskeligere å spore våpenet.

Mannen heter Ryan Wesley Routh, ifølge flere amerikanske medier. Han er 58 år og bor på Hawaii.

Det er ennå ikke kjent hva slags motiv mannen eventuelt har hatt, men FBI etterforsker hendelsen som et forsøk på å drepe Trump. Det skjer bare to måneder etter at Trump ble skutt og såret under et valgmøte.

Les også

Dette vet vi om den mistenkte.

Tidlig på 2000-tallet ble han straffedømt for en rekke forhold i Greensboro, Nord-Carolina. De digitale registrene har  detaljer om sakene, men han skal ha vært i besittelse av et automatgevær. Han ble den gang pågrepet etter en biljakt og en forskansning på taket av et næringsbygg.

Sheriffen i Florida, William Snyder, sier til CNN at Routh var svært avslappet da han ble pågrepet.

– Han var bare så utrolig rolig, som om han skulle spise middag, sier Snyder.

Biden sa tidligere på mandag at den hemmelige sikkerhetstjenesten trenger flere folk for å sikre Trump. Den hemmelige tjenesten har i flere år hatt problemer med at folk slutter grunnet svært lange dager.

Read Entire Article