Midtstopperne ga Liverpool en drømmestart i Champions League

3 weeks ago 20

(AC Milan – Liverpool 1–3) Og Trent Alexander-Arnold og Kostas Tsimikas tok seg av servitørrollene.

1 av 6Foto: PIERO CRUCIATTI / AFP / NTB

• Sindre Espe, VG

Sindre Espe, VG

Publisert: 17.09.2024 23:00 | Oppdatert: 17.09.2024 23:26

Frem til Dominik Szoboszlais scoring midtveis i 2. omgang, var det Liverpools bakre firer som sto for målpoengene.

Ibrahima Konaté og Virgil van Dijk klarte det Mohamed Salah ikke klarte – å få ballen mellom stengene. Egypteren hadde to i tverrliggeren i 1. omgang.

Arne Slot overrasket kanskje noen med laguttaket da han henviste Luis Diaz og Andy Robertson til benken i den første kampen i årets Champions League mellom AC Milan og Liverpool på San Siro. Cody Gakpo og Kostas Tsimikas fikk tillit.

1 av 3Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Sistnevnte hadde ingen god start på kampen, og så kamprusten og usikker ut i åpningen av kampen.

• For det var på Tsimikas' side at Milan-ving Christian Pulisic kom seg fri da han sendte hjemmefansen til himmels allerede etter tre minutter. Fra høyresiden plasserte Pulisic ballen i lengste hjørne bak Liverpool-keeper Allison – med sin høyrefot.

– Vi startet dårlig og slapp inn et tidlig mål, men måten vi snur kampen på viser at vi er et meget godt lag – spesielt etter skuffelsen i helgen, sier Liverpool-kaptein Virgil van Dijk til TV 2. Liverpool tapte mot Nottingham Forest på Anfield lørdag.

Liverpool spilte seg gradvis inn i kampen. Salah hadde først et skudd i tverrliggeren, før det løsnet ordentlig midtveis i omgangen.

• Alexander-Arnold løfter den følsomt på bakre. Konaté tok tre skritt og var knusende overlegen mot Fikayo Tomori i luften. Maignan prøvde å komme ut og bokse, men bommet stygt.

Mellom Liverpools 1. og 2. mål hadde Salah et nytt skudd i tverrliggeren.

• Da var det Liverpools andre stopper som sto frem og ordnet ledelsen for gjestene. Og målet var på ingen måte ulikt Konatés. Tsmikikas skrudde inn en corner fra høyre, van Dijk kom seg løs og fikk gå opp helt alene – og hadde en nokså enkel jobb med å stange inn 1–2.

– Det var et viktig mål rett før pausen. Vi var farlige på dødball og jeg burde scoret ett til, om jeg skal være ærlig, sier van Dijk til TV 2.

1 av 2Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

Etter hvilen måtte Milan-keeper Mike Maignan ut med skade, inn kom 19 år gamle Lorenzo Torriani i Milan-buret.

Kvarteret senere måtte han plukke en ball ut fra nettet etter et nydelig Liverpool-angrep.

• Gakpo hadde store rom på venstrekanten sin, dro seg innover i banen og fant Dominik Szoboszlai inne i boksen. Ungareren var mutters alene og styrte ballen i mål. Det var også kampens siste mål.

Liverpools nysignering Federico Chiesa var for første gang med i Liverpools kamptropp etter overgangen fra Juventus. Chiesa ble byttet inn og fekk debuten på overtid.

Det var to lag med lang og stolt historie i den gjeveste klubbturneringen som sto på hver sin banehalvdel tirsdag kveld. Liverpool har vunnet turneringen seks ganger og AC Milan syv.

Begge lag har også sikret seg et trofé på bekostning av hverandre. De fleste husker kanskje best Liverpools mye omtalte comeback i Istanbul i finalen i 2005. Milan fikk revansj da de vant finalen mot Liverpool to år senere.

Champions League kommer i nytt format denne sesongen. Her får du alt du trenger å vite.