Michelle Obama til frontalangrep på Trump: – Det er det samme gamle jukset

1 month ago 29



Michelle Obama kalte Donald Trump for en rasistisk og trangsynt mann da hun talte på Demokratenes landsmøte.

Paul Sancya / AP / NTB

USAs tidligere førstedame Michelle Obama taler på Demokratenes landsmøte i hjembyen Chicago.

USAs tidligere førstedame ble møtt med enorm jubel da hun gikk på talerstolen tirsdag kveld. Ikke bare hyllet hun Demokratenes presidentkandidat Kamala Harris. Hun benyttet også anledningen til å ta bladet fra munnen og si hva hun mener om Donald Trump.

– Hans begrensede og snevre syn på verden fikk ham til å føle seg truet av at det fantes to hardt arbeidende, høyt utdannede og vellykkede personer som tilfeldigvis også var svarte, sa Michelle Obama, men henvisning til Trumps holdninger til henne og ektemannen Obama.

– Ikke som folk flest

Hun tok også tak i Trumps bruk av betegnelsen «svarte jobber», som Trump under valgkampen har sagt at migranter fra Latin-Amerika stjeler fra svarte amerikanere.

– Hvem skal fortelle ham at jobben han for tiden forsøker å skaffe seg, kanskje er en av disse «svarte jobbene»? spurte Obama og ble møtt med stor entusiasme i salen.

Michelle Obama trakk også opp et skille mellom Trump og vanlige amerikanere som ikke har hatt en like velstående oppvekst som Trump – som er sønn av en rik eiendomsinvestor.

– Hvis vi ikke lykkes, har vi ikke den luksusen det er å kunne sutre og svindle andre for å komme oss videre, sa hun. – Vi får ikke en andre, tredje eller fjerde sjanse, framholdt hun.

– Kvinnehat

Både Trump, republikanske kongressrepresentanter og diverse nett-troll har trappet opp rasistiske og sexistiske utfall mot Harris siden det ble klart at hun blir Trumps hovedmotstander i valget. Hvis hun vinner i november, blir hun ikke bare USAs første kvinnelige president, men også den første med både asiatisk og svart bakgrunn.

– Det er det samme gamle jukset. Enda flere stygge, kvinnefiendtlige og rasistiske løgner i stedet for virkelige ideer og løsninger som faktisk vil gjøre folks liv bedre, sa hun.

I talen snakket hun også om at håpet er tilbake med Harris som presidentkandidat. Både hun og ektemannen Barack Obama har offisielt stilt seg bak hennes kandidatur.

– Amerika, håpet gjør comeback, sa Michelle Obama.

Read Entire Article