Meråker-funnet: Politiet håper på svar om Gaute Strid i løpet av uken

1 week ago 8



MERÅKER (TV 2): Politiet setter funnet av levninger i sammenheng med savnetsaken fra 2022.

 Frank Lervik/TV 2
FUNNSTED: Det var en sauebonde som gjorde funnet av levningene da han var på leting etter en sau. Foto: Frank Lervik/TV 2

Publisert 09.09.2024 12:55 Sist oppdatert 18 minutter siden

Søndag kveld ble politiet varslet om funn av levninger i Meråker. Levningene bar preg av å ha ligget ute lenge, og den avdøde må til obduksjon før man kan identifisere vedkommende. 

Søndag kveld gjorde krimteknikere undersøkelser på stedet, og sendte levningene til obduksjon i tillegg til å sikre seg klær fra funnstedet.

 Hallgeir Martin Lundemo
UNDERSØKELSER: Krimteknikere forlot funnstedet natt til mandag. Foto: Hallgeir Martin Lundemo

Svarene på denne obduksjonen vil komme i løpet av uken, opplyser politiet.

 – Vi håper å få dette i løpet av denne uken. Snarest mulig så klart, men forhåpentligvis i løpet av uken, sier politifaglig etterforskningleder Øyvind Jørgensen til TV 2 mandag ettermiddag. 

Politiet har en teori om at levningene tilhører Gaute Strid, som ble meldt savnet i området i desember 2022. 

– Vi har jobbet med en savnetsak i Meråker i lengre tid, så vi undersøker selvsagt dette opp mot savnetsaken til Gaute Strid som forsvant i desember 2022. Men det vil gå noen dager før vi får bekreftelse på om det er Strid, sier Jørgensen. 

 Leslie Tangen/TV 2
TEORI: Politifaglig etterforskningsleder Øyvind Jørgensen bekrefter at politiet har en formening om funnet. Foto: Leslie Tangen/TV 2

Politiet understreker at de må vente på svar fra DNA-undersøkelsene før de kan si noe sikkert, men kjenner ikke til at andre er savnet i området i nyere tid. Strids pårørende er varslet om funnet, 

– Det er naturlig for oss å informere dem om et sånn funn. Selv om vi ikke har knyttet levningene til Gaute Strid enda, er det naturlig å holde dem oppdatert om en sånn type utvikling.

– Mener politiet at Gaute Strid ble utsatt for noe kriminelt? 

– Først må vi avklare identiteten til den avdøde. Deretter må krimteknikere undersøke klær og levninger før de eventuelt kan svare på dette, sier etterforskningslederen. 

 Politiet
SAVNET: Gaute Strid (38) har vært savnet siden desember 2022. Foto: Politiet

Som en del av etterforskningen i savnetsaken har politiet blant annet sikret seg elektroniske spor fra flere av Strids enheter, deriblant lokasjonsdata. Det er for tidlig å si om denne lokasjonsdataen kan knyttes opp mot funnstedet. 

Read Entire Article