McLaren ut mot Ricciardo-runde: – Det skal ikke være A- og B-lag

2 weeks ago 13



Max Verstappen (26) og Red Bull fikk hjelp av søsterstallen RB og Daniel Ricciardo (35) i Singapore. Det får McLaren til å reagere.

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 23.09.2024 19:19

Det skiller i øyeblikket 52 poeng mellom Verstappen på 1. plass og Lando Norris på 2. plass i VM-sammendraget.

Det lå an til å bli 51 da Lando Norris hadde beste rundetid - som gir ett ekstrapoeng - og løpet nærmet seg slutten.

Da tok RBRBDet fulle navnet er: Visa Cash App RB Formula One Team.-teamet, som er Red Bulls «B-lag», inn Ricciardo fra banen og satte på myke dekk. Han lå langt utenfor topp 10 (bare de ti beste kan få ekstrapoenget etter reglene) og hadde derfor ikke noe å kjøre for sånn sett.

Likevel ble Ricciardo tatt inn og kjørte en heidundrende runde, som endte med beste rundetid i løpet. Det ga ingenting til Ricciardo, men derimot mistet Lando Norris ett poeng. Ett poeng som teoretisk kan bli avgjørende i VM-duellen med Verstappen, der Norris i øyeblikket er den klart beste, og der det er nok VM-runder (seks) igjen til at det er mulig for briten å ta igjen nederlenderen.

Det var mer uro rundt Verstappen i helgen:

Slik blir det bråk av.

Viaplay-ekspert Stein Pettersen tok opp problemet rett etter løpet søndag.

McLaren-direktør Zak Brown prøvde å holde seg i skinnet, men i et tv-intervju med østerrikske ORF sier han:

– Det er skuffende fra et sportslig synspunkt. Det skal ikke være A- og B-lag, eller sportslig samarbeid på banen. Og det var nettopp det dette var. Forhåpentligvis vil ikke dette poenget utgjøre forskjellen til slutt.

Lando Norris kan altså miste VM-tittelen på at to team har samarbeidet.

Til Sky sier samme Zak Brown:

– Det overrasket meg. Jeg trodde ikke at en stall, ifølge regelverket, kan samarbeide med en annen stall.

Browns kollega Andrea Stella er også klar til Sky om Red Bulls forhold til søsterteamet RB:

– Dette må defintivt tas opp.

– Jeg kjenner ikke til alle detaljene, jeg så bare at RB gikk for den raskeste runden, og de klarte det. Men vi må se på dette, for dette er et konstruktørmesterskap, et førermesterskap, ikke et koalisjonsmesterskap, sier Stella, men går ikke lenger enn å kalle det som skjedde for «spesielt».

Max Verstappen sa «takk» til sin gode venn Ricciardo, som kanskje avsluttet sin Formel 1-karriere med denne runden. Australieren la etter løpet ikke skjul på at han regner med at det er slutt før neste VM-runde. Da kommer trolig Liam Lawson inn i Ricciardos sete hos RB.

McLaren-direktør Zak Brown har lenge ergret seg over at to team i Formel 1 har samme eier.

Red Bull-sjefen Christian Horner ville på pressekonferansen etterpå ikke høre noe om taktisk samarbeid mellom de to teamene eid av Red Bull-systemet. Samtidig innrømmet han at det ene poenget kan bli verdifullt.

Ricciardo selv hadde få problemer med å si åpent at han kjørte inn i pit og byttet dekk for å hjelpe sine venner i Red Bull.

– Hvis det hjelper ham med å vinne VM-tittelen til slutt, får jeg nok en fin julegave fra ham, spøkte Ricciardo etter løpet.

Lando Norris på sin side kom ikke med noe kritikk etterpå. Han registrerte rolig at han hadde mistet beste rundetid helt på slutten av løpet.

Om det ene poenget blir avgjørende, er selvfølgelig høyst usikkert. Men: Lando Norris er nå 52 poeng etter Verstappen. Om Norris vinner samtlige gjenstående løp, samtlige sprintløp og tar beste rundetid i alle, samtidig som Verstappen blir nummer to i samtlige løp og sprintløp, vinner Verstappen VM med ett poeng!

Read Entire Article