Måtte rett på shopping: - Alt var borte

1 month ago 21



Kolstads svenske nykommer fikk en kjedelig start på Trondheim-oppholdet.

Svenske Simon Jeppsson er blitt ny Kolstad-spiller. Foto: Christine Schefte
  • Ulrikke Ulriksen Lein

    Ulrikke Ulriksen Lein

Publisert: 01.08.2024 13:21

Kolstads nye Simon Jeppsson kom til Trondheim for to uker siden.

– Det føltes veldig naturlig å komme til dette laget. Etter to dager hadde gått kjentes det som at jeg hadde spilt her i et år, sier Jeppsson.

Den 205 cm lange bakspilleren ruver i terrenget der han går på Bakklandet for første gang. Her sammen med spillerkoordinator i Kolstad, Harald Pedersen (t.v.). Foto: Christine Schefte

– Kan ikke helt være seg selv

Jeppsson dro til Tyskland som 21-åring og har de siste sju årene spilt for Bundesliga-klubbene Flensburg og Erlangen.

– I Tyskland blir det en liten språkbarriere og man kan ikke helt være seg selv. I Skandinavia har vi mye sarkasme som humor, og det er litt vanskelig å få ut med det tyske språket. Sånne småting utgjør stor forskjell sosialt, sier 29-åringen.

Les også

– Det var på tide med en svenske i Kolstad

Svensken har for øvrig spilt sammen med både Torbjørn Bergerud, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød i Flensburg.

Dette sier han om hvorfor han ønsket seg til Norge og Kolstad:

– Det har aldri vært et slikt topplag i Skandinavia, så skandinaviske spillere har alltid søkt til Tyskland, Frankrike, Ungarn og Spania. Det er langt borte og det er et kult eventyr i seg selv, men et kjent språk, miljø og kultur føles veldig godt, sier svensken.

Simon Jeppsson sammen med sine nye lagkamerater under sommerens første fellestrening for Kolstad tidligere i juli. Foto: Nina Bergkvam

Han er klar på at det ikke er samme kvalitet i den norske ligaen som i tysk Bundesliga, men at Kolstad har favorittstempelet i Norge.

– Jeg vil være med på å vinne titler, og jeg vet at Kolstad har de ambisjonene, uansett liga. Det er en vinnermentalitet og en vinnerkultur som lokker veldig mye, sier han.

29-åringen har savnet å ha havet rundt seg etter fire år i innlandet i Tyskland. Han fristes av en dukkert i Trondheimsfjorden. Foto: Christine Schefte

Alene i byen

Nå er 29-åringen på utkikk etter sitt eget hjem. Kolstad har tilbudt han en midlertidig leilighet som han skal overta 1. august.

– Jeg går nå på leilighetsvisninger hver dag. Jeg har vært på én i dag, og skal på to til.

– Kommer du alene til byen, eller skal du bo med noen?

– Nei, jeg kom selv.

– Enn kjæreste?

– Nei.

Så skyter spillerkoordinator i Kolstad, Harald Pedersen, inn fra sidelinjen:

– Det skal finnes i Trondheim!

– En kjedelig start

Svensken har fått et godt førsteinntrykk av klubben og føler seg allerede som hjemme, selv om det ikke ble den beste starten på oppholdet i hans nye by.

– Da jeg kom tilbake fra treningsleir i Rørvik forrige uke, viste det seg at noen hadde tatt koffertene mine fra bagasjerommet på hotellet. Tre store vesker med klær og sko, assessorer og alt var borte. Det er en kjedelig start på dette eventyret, sier Kolstad-spilleren.

Kolstads nykommer måtte på shoppingrunde etter å ha blitt frastjålet eiendelene sine. Foto: Christine Schefte

Blir student

Jeppsson skal ikke bare spille håndball fremover. Til høsten begynner han på en bachelorutdanning i «Profesjonell idrett og yrkesliv» – en ny linje i Sverige. Han skal ta utdanningen over fire år, og tror studiene blir fint å ha utenom håndballen.

– Jeg er vant til dette livet med bare trening og kamper, så jeg vet at jeg kommer til å ha mye ekstra tid. Kommer det litt tøffere perioder i håndballen og sporten er det godt å koble av og tenke på noe annet, sier 29-åringen.

– På en dag som dette hadde jeg tatt med meg en bok og et par hodetelefoner, og tatt en kaffe og en croissant, forteller Jeppsson. Foto: Christine Schefte

Håndballspilleren er også glad i golf og gleder seg til foreldrene tar seg en tur til Trondheim.

– Golfkøllene mine er fortsatt i Sverige, så mamma og pappa skal ha dem med når de kommer på besøk. Jeg var klar på at de skal med oppover, ler han.

– En drøm og et mål

Etter en seks ukers lang sommerferie har Jeppsson hatt tid til å følge med på sine nye lagkamerater i Paris. Han mener de har gode sjanser i OL.

– Norge er som Sverige, og er vel topp seks lag i verden. Det laget som treffer best med formtoppen og finner best flyten, kommer til å vinne. Om det er Norge, Sverige eller et annet lag gjenstår å se, spår Jeppsson.

Jeppssons nye klubbkompis, Sander Sagosen, under gruppespillet i OL mellom Frankrike og Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Er det litt surt å ikke være der?

– Det har alltid vært en drøm og et mål å få være med i OL, for det er jo noe av det største man kan gjøre som idrettsutøver. Det er klart jeg hadde gjerne villet være med, men så vet jeg også hvordan situasjonen ser ut. Jeg har ikke vært med og spilt i landslaget de siste fire årene.

Han har likevel ikke gitt opp tanken på en OL-debut.

– Jeg tror jeg bare kan forbedre mine OL-sjanser om jeg får spille den rollen jeg ønsker i Kolstad, sier 29-åringen.

Jeppsson gleder seg til å komme i gang med sin første sesong for Kolstad. Foto: Christine Schefte

Champions League neste

Nå ser svensken frem mot Champions League, der Kolstad er et av 16 kvalifiserte lag.

– Målet er å ta seg videre til et sluttspill. Så vet vi at det kommer til å bli veldig tøft med den gruppen vi fikk, men jeg vil heller spille mot verdens beste lag, og så får vi se hvor vi havner til slutt.

Les også

Disse stjernelagene kommer til Trondheim: – Den sjukeste gruppa

11. september spiller Kolstad mot FC Barcelona i den første kampen i årets Champions League.

Read Entire Article