Mat, musikk og moro. Dette skjer i Oslo i helgen!

1 month ago 27



Sånn. Det var den sommerferien.

Det ble en del regn i år. Det ble det. Og selv om jeg har sutret litt i sommer, selv om ikke alt gikk som planlagt, er det typisk nok de fine tingene jeg husker best. Gratinerte sjøkreps på en hytte i Sverige, blåbærblå tunger i Østmarka, tomannsrom på Syng (!), morgenbad og softis med karamellsaus.

Jeg kjøpte et engangskamera da jeg var i Lofoten. Jeg gleder meg til å fremkalle. Men vet du, det er 14 bilder igjen å ta. Og de skal brukes opp her. I august-Oslo, forhåpentlig på flere av de nye restaurantene som åpner denne høsten.

Så! Kjør august! Den første helgen i denne deilige måneden kan brukes på mat (mmm), musikk (mm) og en uendelig lang rekke med humorshows.

Forresten! Denne saken er basert på Vinks nyhetsbrev som sendes ut på torsdager. I nyhetsbrevet deler vi hver uke også noen helt eksklusive Oslo-hemmeligheter. Meld deg på her!

01

Foodtruck-festival

16 foodtrucks inntar uteserveringen 3KT ved Aker brygge. Det blir altså en slags matfestival med alt fra dimsum til raclette.

  • Hvor: Dokkveien 3
  • Når: 2.–4. august

02

Humorfest på Salt

Jeg har ikke telt, men det er mange show på Salt de neste dagene. Stand-up, impro, drag, klovning og revy er en slags oppsummering. Både landets største humorister og nye lovende skal ta plass på scenen. Jeg har troen på «Såvidt en hit!» der Simen Hovd og Håvard Gressum Antonsen lager låter på sparket.

  • Hvor: Langkaia 1
  • Når: 31. juli-3- august

03

Dans, dans, dans!

Dette skjer i Oslo i helgen

Foto: Siri Øverland Eriksen

En klubbkveld for alle som bare vil danse. Her skal man ikke egle seg innpå bakfra, det er ikke et mål å bli drita og klein small talk skjer ikke. Tani Debasy lager show med afrobrasiliansk house, funk og disco fra 70- og 80-tallet.

  • Hvor: Ingensteds, Brenneriveien 7
  • Når: Fredag kl. 22–03

04

Gamlebyen gatefestival

Dette skjer i Oslo i helgen

Foto: Olav Olsen / Aftenposten

Konserter, mat, boder med plater og gratis yogatime. For femte året på rad arrangeres det festival med alle stedene som holder til i de gamle bilvaskeriene i St. Hallvards gate. Dette er altså området der ZZ pizza og Fuglen Gamlebyen ligger.

  • Hvor: St. Hallvards gate 1
  • Når: Fredag-søndag

05

Bazar på Lilleaker

Vintage klesmarked er alltid gøy. Denne kan du kombinere med et besøk på Møllefossen kafé, en litt skjult perle i kaféjungelen.

  • Hvor: Utenfor Møllefossen kafé, Lilleakerveien 2E
  • Når: Lørdag 10–15

06

Øyakino

Varm opp til Øyafestivalen med musikkfilmer på Ringen Kino. Det blir også samtaler med artister som Backstreet Girls, Erlend Ropstad og Lars Vaular.

Du kan for eksempel se konsertfilmen og komedien The lost Vaular show med blant annet uutgitt musikk. Det blir også etterfest på Oslovelo fredag kveld (for alle med kinobillett).

  • Når: Torsdag-søndag
  • Hvor: Sannergata 6D

Forresten! Denne saken er basert på Vinks nyhetsbrev som sendes ut på torsdager. I nyhetsbrevet deler vi hver uke også noen helt eksklusive Oslo-hemmeligheter. Meld deg på her!

Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier

Read Entire Article