Marius Borg Høiby pågrepet på nytt. Politiet har utvidet siktelsen.

5 days ago 10



Det bekrefter politiet i en pressemelding lørdag. Det er nå fire fornærmede i saken.

Marius Borg Høiby under regjeringens feiring av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag i 2022. Foto: Haakon Mosvold Larsen, NTB

Publisert: 14.09.2024 11:56 | Oppdatert: 14.09.2024 13:29

Siktelsen mot Marius Borg Høiby er utvidet, skriver politiet i en pressemelding lørdag. Per nå er det fire fornærmede i saken.

Ifølge pressemeldingen omfatter siktelsen nå følgende punkter:

  • For fornærmede i hendelsen på Frogner er siktelsen utvidet til også å omfatte hensynsløs adferd og brudd på besøksforbud, i tillegg til ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse fra tidligere.
  • For fornærmede Juliane Snekkestad og fornærmede Nora Haukland omfatter siktelsen hvert sitt tilfelle av mishandling i nære relasjoner, jf. straffeloven § 282.
  • Høiby er også siktet for trusler rettet mot ytterligere en person. Anmeldelsen i denne saken er opprettet av politiet.

Gjentagelsesfare

Høiby ble pågrepet fredag kveld.

– Høiby ble pågrepet fordi han lørdag 7.9 angivelig tok kontakt med fornærmede én gang, på tross av besøksforbudet, fra skjult telefonnummer. Beslutningen er datert 10.9, skriver Høibys forsvarer Øyvind Bratlien i en tekstmelding til Aftenposten.

I pressemeldingen skriver politiet:

«Nylig mottok politiet informasjon om at Høiby hadde brutt besøksforbudet. Det ble besluttet at han skulle pågripes på grunnlag av gjentakelsesfare.»

Bratlien er sterkt kritisk til beslutningen om å pågripe Høiby.

– Han bestrider dette og erkjenner ikke straffskyld. I mine 17 år som forsvarer har jeg ikke opplevd eller hørt om en pågripelse på et så tynt faktisk og rettslig grunnlag, skriver Bratlien.

Besøksforbud

Tirsdag forrige uke uken ble det kjent at Høiby er ilagt besøksforbud mot den fornærmede kvinnen.

Det var VG som først meldte om pågripelsen. Avisen skriver at PST er orientert om pågripelsen.

Kronprinsessens sønn er siktet for skadeverk, trusler og kroppskrenkelse mot en ekskjæreste som har status som fornærmet. Det er gått 16 dager siden han var i sitt hittil eneste avhør i saken. Han ble ikke ferdig avhørt den gang og politiet har sagt at de vil avhøre Høiby på nytt.

– Jeg er ikke kjent med bakgrunnen for pågripelse men regner med å motta info etterhvert og har ingen ytterligere kommentar, sier Mette Yvonne Larsen til Aftenposten.

Hun er bistandsadvokaten til Høibys ekskjæreste.

– Det er som forventet etter at politiet innhentet Noras forklaring og bevis, og vi håper saken nå får en snarlig avslutning, skriver Hauklands bistandsadvokat John Christian Elden i en teksmelding.

Dro til Italia

Dagen etter det første avhøret dro han til Italia. Forsvarer Øyvind Bratlien begrunnet Italia-turen med at Høiby hadde behov for ro. Politiet hadde ingen innvendinger mot at Høiby forlot landet.

To andre ekskjærester av Høiby, Juliane Snekkestad og Nora Haukland, fått status som fornærmet. De har anklaget 27-åringen for fysisk og psykisk vold i sosiale medier, og de har begge vært inne til avhør hos politiet. Kronprinsessen sønn er ikke siktet i disse sakene.

– Jeg håper Marius Borg Høiby benytter anledningen til å forklare seg om saken i respekt for de fornærmede. Det er på høy tid, sier Petter Grødem.

Grødem er Juliane Snekkestad bistandsadvokat.

Hun var kjæreste og samboer med Marius Borg Høiby i nesten fem år. Hun har status som fornærmet i saken, som etterforskes som mishandling i nære relasjoner. Snekkestad har vært i flere politiavhør.

Andreas Kruszewski

Politiadvokat i straffesaken mot Marius Borg Høiby.

I forrige uke kritiserte Grødem Italia-turen til den siktede 27-åringen.

– Min klient synes denne saken har vart veldig lenge nå. Hun ønsker sterkt at saken kommer videre, og at det blir fremdrift. Hun står i et sterkt press, og det er tilleggsbelastning at avhørene av Marius Borg Høiby drøyer. At hun bare må vente i uvisse, sier Grødem til Aftenposten.

Hør «Forklart» om lydopptakene:

Read Entire Article