Marius Borg Høiby i lydopptak publisert av VG: – Jeg klappa til deg lite grann

1 month ago 25



VG avslører nå innholdet i telefonsamtalene Marius Borg Høiby hadde med fornærmede i voldssaken.

Marius Borg Høiby (27) er siktet for vold og skadeverk. Telefonsamtalene han hadde med fornærmede del av politietterforskningen. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert: 15.08.2024 21:13 | Oppdatert: 15.08.2024 21:28

Minst to samtaler fant sted natt til 4. august. Dette var før Høiby ble pågrepet av politiet kl. 16. 10 på Jansløkka skole ved Skaugum. Telefonsamtalene er nå en del av politiets etterforskningsmateriale, melder VG.

Onsdag innrømmet Borg at han hadde utøvet vold mot kvinnen. I en skriftlig uttalelse beklaget han det som hadde skjedd. Han sier han var påvirket av alkohol og kokain da han var voldelig mot kvinnen. Nå vil han i behandling for rusbruk og forklare seg for politiet.

«Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel», skrev Høiby.

I samtalene som det nå finnes opptak av, truer Borg kvinnen med å brenne tingene hennes hvis hun ikke kommer dit han er innen en time. Borg har bostedsadresse på Skaugum.

Slag og kvelertak

Voldsepisoden natten i forveien er tema i den andre samtalen. Ifølge opptakene VG har publisert, kan man høre at han sier «klappa til deg lite grann» og «slo deg litt med flat hånd» om volden. Den fornærmede kvinnen beskriver en rekke slag, flere kvelertak, pustevansker og kul i hodet.

I telefonsamtalen hører vi at kvinnen svarer at hun ikke vil komme for å hente tingene sine. Høiby sier: «Jo, det skal du. Hvis ikke brenner jeg opp alle tingene dine. Alt!»

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien har ikke svart på VGs henvendelser for å få kommentarer. Han har heller ikke svart på henvendelser fra Aftenposten om andre sider ved saken.

Read Entire Article