Mann skutt før EM-kamp i Hamburg: Angrep politiet med øks

1 week ago 10



En mann ble søndag formiddag skutt og skadet av politiet i Hamburg etter å ha angrepet politiet med en øks, skriver den tyske avisen Bild.

 Politiet sperret av et område i Hamburg der det søndag oppsto en dramatisk hendelse i forkant av en EM-kamp. Foto: Steven Hutchings / AP / NTB

Publisert: 16.06.2024 13:09 | Oppdatert: 16.06.2024 13:29

Den dramatiske hendelsen oppsto på den kjente ReeperbahnReeperbahnReeperbahn, også kalt «der Kiez» (norsk: «strøket»), er en 930 meter lang gate som strekker seg fra Nobistor til Millerntor i Hamburgs forlystelses- og bordellkvarter St. Pauli. Kilde: Wikipedia. like før klokken 12.30.

Mannen skal først ha gått til angrep på politiet ved en fansone, der supportere hadde samlet seg i forkant av EM-kampen mellom Polen og Nederland i Hamburg, melder tyske Bild.

Politiet skal først ha forsøkt å uskadeliggjøre mannen med pepperspray, uten å lykkes. Deretter skal politiet ha åpnet ild mot mannen, som ble truffet av flere skudd og falt om.

Bild har publisert et bilde der en rekke politifolk står over en mann. Bare noen steinkast unna kan man se oransjekledde mennesker som trolig er Nederland-supportere.

Mannen ble alvorlig skadet og politiet har sperret av et område rundt åstedet.

Angriperen hadde også en sekk, som inneholdt en molotovcocktailmolotovcocktailEn flaske med bensin eller annet brennbart stoff med en fille i flaskehalsen som en lunte. Kilde: Wikipedia. . Politiet antar at han vurderte å starte en brann i folkemengdene, skriver Bild.

 Polske og nederlandske supportere på vei til EM-kamp i Hamburg søndag ettermiddag. Stemningen er beskrevet som vennlig. Foto: RONNY HARTMANN / AFP / NTB

Politiet i Hamburg skriver på X søndag at gjerningsmannen er under behandling.

Ifølge Bild skal 40.000 fotballfans ha vært på vei mot stadion.

Read Entire Article