Mange fra Farsund Bobcats spiller landskamper lørdag

1 month ago 29



Lørdag blir det full fart og tøffe taklinger i Serbias hovedstad Beograd. Da møtes nemlig U19 og U16-landslagene til Norge og Serbia til dyst.

Farsund Bobcats er igjen sterkt representert på de to landslagene.

På U16-laget er sju av de 15 spillerne som er tatt ut fra det lokale rugbylaget i Farsund: Bror Buch, Richard Lui Buch, Elias Gradert, Henrik Abrahamsen Husebø, Ola Håberg, Elias Prestjord og Vetle Bentz-Pedersen.

På U19-landslaget er 10 av de 17 spillerne fra Farsund Bobcatd: Åsmund Hessevik Eikeland, Kristoffer Kjørkleiv Gradert, Emil Grindheim, Dag Hansen, Trygve Hansen, Magnus Bechsen Laxå, Ola Alexander Kvinlaug-Martinsen, Sander Karlsen Milligan, Øyvind Mikal Ousdal Bergheim og Arian Harbas.

17:51 i dag Åse Astri Bakka

→ Del

Sesilåmi er historie - nå kommer det et nytt skirenn

Flotte forhold under Sesilåmi i 2017. Nå er løpet historie, og neste år kommer det et nytt skirenn. Foto: Frank Haughom

I februar i år ble det kjent at styret i Stiftelsen Sesilåmi hadde bestemt å legge ned den tradisjonsrike skiløpet mellom Brokke i Setesdal og Sinnes i Sirdal.

– Antallet påmeldte er for lite til at vi kan gjennomføre rennet på en økonomisk og praktisk forsvarlig måte, opplyste styret.

Nå kommer det et nytt skirenn i SIrdal.

- Nordsjørittet, Gjesdal IL og Tonstad IL går sammen og vil lage et nytt Sirdalsrenn. Vi henter inspirasjon fra Skarverennet og Hovden Tour! opplyses det på Nordsjørittets hjemmeside.

Datoen er satt til lørdag 5. april. Start og målområdet blir ved Sinnes skole, og her blir arenaen for folkefest både på dag og kveldstid.

Arrangørene opplyser at visjonen er å utvikle et renn som bygger Sirdal som lokasjon og blir et treffpunkt for regionens næringsliv og hyttefolk. Planene er å løyper som dekker behovet til de som vil ta rennet som en tur, og for de som liker en utfordring og har lyst til å konkurrere.

- Hovedsatsing er å lage et renn for "folk flest" med en løype som passer for de fleste, poengteres det.

 – De aktive skigåerne vet vi at kommer, men vi ønsker å lage et renn der vi også får med vennegjenger, foreninger og bedrifter som tar det som en sosial tur til Sirdal. Dette skal være et skirenn for folk flest og med en løype som passer for de fleste, sier daglig leder Aina Andreassen i Nordsjørittet til Aftenbladet.

Arrangøfrene åpner for påmelding 1. desember. Det første året kommer skirennet til å ha et begrenset antall plasser for deltakelse, uten at dette antallet spesifiseres.

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn

13:07 09.08.24 Lars Erik Larsen

→ Del

Flere Lyngdal-profiler gjør comeback

Lyngdal IL melder på sin Facebook-side at Karl Morten Igland, Peder Sanden, Ibrahim «Ibby» Najafi, Aron Lindstrand og Henrik Seland Foss har sagt ja til å bidra på banen for A-laget i høstsesongen. Det kommer godt med for rødtrøyene som er nødt til å forbedre poengfangsten i høst om de skal beholde plassen i divisjonen. Lyngdal tok nemlig sommerferie på en 13. plass på tabellen etter å ha tatt kun åtte poeng på sesongens 13 første kamper. Laget har kun Froland, med sine fem poeng, bak seg på 4. divisjonstabellen.

– Vi gleder oss til å komme i gang igjen. Dette blir den viktigste høstsesongen vi har hatt på lenge når vi ligger der vi ligger, så det blir spennende, sa trener Espen Berglund til Lister i forrige uke.

21:27 08.08.24 Åse Astri Bakka

→ Del

Nybegynnere i alle aldre er velkomne

Bildet er fra den årlige sommerleiren i Alcoa-hallen og øverst til venstre er klubbleder og hovedtrener Jan Helge Samuelsen. Foto: Privat

Også denne høsten tilbyr Lista Karateklubb nybegynnergrupper for alle aldre. Dét opplyser Gunnar Johan Lundal i en epost til avisen. Han er web-ansvarlig, instruktør og pressekontakt i klubben.

Karateklubben har over 100 aktive medlemmer i alderen 8 til 76 år.

- Det er en allsidig treningsform hvor målet er å utvikle seg fysisk og mentalt, men man trenger absolutt ikke være i god form for å begynne, vektlegger Lundal.

Treningen er basert på disiplin, høflighet og respekt. I tillegg vektlegger klubben også den sosiale biten høyt.

Lundal opplyser at nybegynneropptaket i klubben starter i Listahallen torsdag 22. august. Kriteriene for opptak er at barn som begynner i 3. og 4. klasse på barneskolen kan begynne sammen med en foresatt. Fra 5. klasse kan man begynne alene.

- I barne/familiegruppa trener voksne og barn sammen. I tillegg skal vi ha en voksengruppe og her er det ingen aldersgrense oppad, opplyser Lundal.

Klubben har mange trenere med lang erfaring og idrettsforbundets treneropplæring.

- Det som også er spesielt er at all trenerjobb og annet nødvendig arbeid for å drifte klubben forgår på dugnad. Det gjør at man kan drive med en lav medlemskontingent slik at økonomi ikke skal være en hindring for å delta. 

08:08 05.08.24 Olav Hoel

→ Del

Matchvinner med sin første Kristiansund-scoring

Kristian Strømland Lien ble matchvinner for Kristiansund søndag kveld. Foto: NTB

Kristian Strømland Lien (22) fra Flekkefjord ble søndag kveld matchvinner for sin nye klubb Kristiansund da de slo Lillestrøm 2-1.

Ifølge VG Lives oppdatering fra kampen kom scoringen i det 48. minutt da Lien plukket opp ballen på midtbanen før han fortsatt mot mål, slo en tunnel på en Lillestrøm-spiller før han fra rundt 16 meter bredsidet ballen i mål via stolpen.

Scoringen var hans første i Kristiansund-drakt.

Det var 26. juli Kristiansund BK meldte at de hadde kommet til enighet med den nederlanske klubben FC Groningen om en utlånsavtale for Lien som gjelder ut årets sesong.

Kristiansund spiller for tiden sine hjemmekamper på Aker stadion i Molde ettersom underlaget på Nordmøre stadion i Kristiansund ble ødelagt av vinden 20. juni. Derfor har de vært nødt til å flytte sommerens hjemmekamper til en annen stadion.

19:31 04.08.24 NTB

→ Del

Tripic scoret da Viking snublet borte mot HamKam

Zlatko Tripic scoret på straffe for Viking mot HamKam søndag. Foto: Foto: Geir Olsen / NTB

Viking tapte to viktige poeng i medaljekampen i Eliteserien da de spilte 3-3 mot HamKam på Briskeby søndag. Stavanger-laget er nede på 3.-plassen på tabellen.

– Det er for dårlig på defensiv dødball i dag, men så er det sterkt å komme tilbake igjen på 2-3. Vi hadde absolutt lyst på tre poeng i dag, sa Viking-trener Morten Jensen til TV 2.

Kampens øyeblikk kom 20 minutter etter hvilen. På stillingen 1-1 spilte Edvin Austbø vegg med Harald Nilsen Tangen før han stormet videre mot HamKam-målet. 19-åringen vendte bort vertenes forsvar før han banket inn ledermålet.

– Har du sett for en magisk fotballspiller! Dette er spektakulært. En av sesongens flotteste scoringer, utbrøt TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

To selvmål bidro imidlertid til at det ikke ble tre Viking-poeng i oppgjøret. Først styrte Sondre Bjørshol inn 1-1, før også Sondre Klingen Langås var uheldig på en corner og utlignet ufrivillig til 2-2.

Sju minutter før full tid styrte også Brynjar Ingi Bjarnason inn en corner til 3-2 for HamKam, før Sander Svendsen bøyde inn en vakker utligning minutter senere. Det ble kampens sjette og siste mål.

I førsteomgangen ordnet Zlatko Tripic 1-0 til Viking på et straffespark.

Serieleder Bodø/Glimt har tapt poeng mot både Sandefjord og KFUM Oslo de fire siste rundene. Serietreer Viking er åtte poeng bak, men har også én kamp mindre spilt.

Neste runde kommer Bodø/Glimt på besøk til Stavanger. Oppgjøret kan tenne håpet om en gullkamp i Eliteserien.

HamKam har vist god form den siste tiden og sto med to seirer, ett uavgjortresultat og ett tap etter sommerpausen. Forrige runde ble det 0-1-tap for Fredrikstad.

Hamar-klubben sliter likevel i bunnen av Eliteserien og var ett av tre lag på 17 poeng før søndagen. Tabelljumbo Sandefjord hadde bare ett poeng mindre, mens åttendeplasserte Strømsgodset hadde to poeng mer.

Neste runde kommer Haugesund til besøk på Hamar.

15:28 01.08.24 Olav Hoel

→ Del

Flekkefjord forsterker ytterligere

Jone Haukland (t.v) ønskes velkommen til klubben av styreleder Marius Bruhjell Foto: Flekkefjord FK

Onsdag ble det kjent at Henehta Heh gjør comeback for Flekkefjord etter et opphold i MK. Torsdag opplyser klubben på sin Facebook-side at også den 29 år gamle midtbanespilleren Jone Haukland fra Lund er klar for klubben. Han er for øvrig lillebroren til Anders Haukland, som er i klubben fra før.

– Jone har de siste par sesongene vært fast inventar på midtbanen til vår divisjonskollega Søgne, og gjestet Uenes da vi slo blåtrøyene 2-1 tidligere i år. Nå flytter han hjemover, og vi er meget godt fornøyde med at han har valgt å slutte seg til våre rekker, sier styreleder Marius Bruhjell på Facebook-siden til Flekkefjord FK A-lag.

Haukland skal tidligere ha spilt for Moi, Grand Bodø, Hovsherad og Søgne. Overfor klubbens Facebook-side beskriver han seg selv som en spiller som er løpssterk, god med ballen, rolig og en lagspiller.

19:02 31.07.24 Olav Hoel

→ Del

Ute av Norway Cup

Lyngdals G15-lag er eneste lag fra Lister på årets Norway Cup. Foto: Anja Håland

Lyngdals gutter-15-lag, som er det eneste laget fra Lister på årets Norway Cup, er ute av årets turnering etter å ha tapt 4-2 mot Strindheim 2 i 1/32-delsfinalen i B-sluttspillet onsdag ettermiddag.

Laget åpnet turneringen bra med 3-2-seier mot Elverum i den første gruppespill-kampen søndag morgen. Deretter ble det 5-0-tap mot Eid mandag morgen og 3-2-tap mot Søreide i den tredje og siste gruppespill-kampen tirsdag ettermiddag.

Onsdag var det klart for de første sluttspill-kampene, hvor Lyngdal altså møtte Strindheim 2, hvor det ble 4-2-tap. Dermed er Norway Cup-eventyret over for Lyngdal for denne gang.

18:42 31.07.24 Olav Hoel

→ Del

Gjør comeback i Flekkefjord

Henehta Heh (t.v) ble ønsket velkommen tilbake av styreleder Marius Bruhjell i Flekkefjord FK. Foto: Flekkefjord FK

Henehta Heh, som tidligere har spilt for Flekkefjord, gjør nå comeback for rødtrøyene etter et opphold i 3. divisjonsklubben MK.

– 22-åringen tilfører oss store mengder fart og kraft i angrepsleddet, og han blir en aldeles nydelig forsterkning foran høstsesongen, skriver Flekkefjord FK A-lag på sin Facebook-side.

Henehta Heh står ifølge Fotball.no oppført med ni kamper for MKs A-lag denne sesongen, som inkluderer vårens cup-møte med Start, og en scoring.

12:13 28.07.24 NTB

→ Del

Norway Cup-banene tørker opp i sola – tilbake på Ekeberg mandag

Slik så det ut på Ekebergsletta tidligere i uka. Flere tusen ungdommer skal spille Norway Cup de nærmeste dagene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

De regnvåte banene på Ekebergsletta er i ferd med å tørke opp. Norway Cup er tilbake for fullt på Ekeberg på mandag, lover arrangøren.

Banene som skulle ta imot mange tusen unge fotballspillere søndag, har vært gjørmete og umulige å spille på i flere dager. Søndag så det bokstavelig talt mye lysere ut, og værvarselet for uka som kommer, bærer bud om sol, varme og fine baneforhold.

– Folk har vært positive og vist forståelse. Det har gjort at oppstarten har gått bra. Vi har ikke fått rapporter på annet enn at noen få lag har møtt opp på feil bane. I dag skinner sola, banene tørker opp, og i morgen er vi tilbake på Ekeberg, sier styreleder Øystein Sundelin i Norway Cup.

Norsk Folkehjelp var søndag på plass der kampene spilles. De er forberedt på at mange av deltakerne risikerer å pådra seg skader i løpet av turneringen.

– Det er ventet opp mot 2000 skader i løpet av cupen, og Norsk Folkehjelp Sanitet spiller en avgjørende rolle for å sikre at alle deltakerne kan delta trygt og ha det gøy, skriver organisasjonen i en pressemelding.

De store nedbørsmengdene førte til så mye overvann på Ekebergsletta at arrangøren i samråd med bymiljøetaten i Oslo kommune bestemte at tre baner må holdes stengt søndag. 150 kamper ble derfor flyttet til Haraløkka idrettspark og Manglerud kunstgress.

I tillegg ble det lørdag besluttet å avlyse til sammen 109 kamper for de minste. Rundt 500 deltakere må dermed vente til mandag når barnefotballen etter planen skal gå som normalt.

17:55 27.07.24 Svein Morten Havaas

→ Del

Tok sølv og bronse i veteran-NM

May Elin Frøyland på pallen etter å ha tatt sølv i veteran-NM på 60 skudd ligg i V55 i NFS-skyting lørdag. Foto: Privat

Mens andre skyttere kjørte hjemover etter Landsskytterstevnet i Steinkjer, valgte Steinar Skoland og May Elin Frøyland fra Lyngdal å stoppe i Levanger for å skyte NM 50 meter for veteraner i NFS-skyting (Norges Sportsskytter Forbund).

Dette resulterte i to medaljer: Sølv til May Elin Frøyland på 60 skudd ligg i V55 og bronse til Steinar Skoland i halvmatch i V45, opplyser Frøyland i et e-brev til redaksjonen.

Steinar og May Elin skyter for Elverum sportsskyttere i NSF-skyting.

Steinar Skoland tok bronse i halvmatch i V45-klassen i NFS-skyting. Foto: Privat

May Elin Frøyland med resultatet som ga henne sølv i veteran-NM på 60 skudd ligg i V55 i NFS skyting lørdag. Foto: Privat

Steinar Skoland på pallen etter å ha tatt bronsemedaljen. Foto: Privat

09:44 26.07.24 Svein Morten Havaas

→ Del

Lien klar for Kristiansund

Kristian Lien, her i Mjøndalen-drakt, er klar for låneopphold i Kristiansund BK i Eliteserien. Foto: Annika Byrde / NTB

Spissen Kristian Lien fra Flekkefjord har spilt én sesong i Groningen i Nederland. Nå vender han tilbake til norsk fotball og skal spille for eliteserieklubben Kristiansund BK.

– Planen er at Kristian lander i Kristiansund torsdag kveld, trener med oss på fredag, og blir med til Tromsø i helga. Men vi må ta et forbehold om at alle formaliteter går i orden sånn som vi ønsker det, sier sportslig leder Eirik Hoseth til Tidens Krav.

Lien startet karrieren sin i Flekkefjord FK. Som junior gikk han til IK Start. Etter det har han spilt for Fløy, Mjøndalen og nå sist nederlandske Groningen.

KBK har sikret seg en låneavtale med den nederlandske klubben. Ifølge nederlandske kilder skal avtalen vare frem til desember.

10:13 19.07.24 NTB

→ Del

TV 2: Tripic friskmeldes til helgens kamp

Zlatko Tripic er friskmeldt etter at en skade i låret holdt ham ute sist kamp. Foto: Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Zlatko Tripic er tilbake fra skade og klar for spill for Viking i kampen mot Haugesund på søndag. Lars Jørgen Salvesen blir ikke klar til oppgjøret.

Tripic måtte byttes ut med en kjenning i hamstringen i bortekampen mot KFUM Oslo 7. juli og sto over kampen da Viking slo Kristiansund sist helg.

Nå er midtbanespilleren spilleklar mot Haugesund. Det bekrefter Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til TV 2.

– Zlatko er klar. Lars-Jørgen står over denne helgen, skriver Viking-treneren i en tekstmelding til kanalen.

Salvesen spilte 13 minutter mot Kristiansund før han måtte byttes ut med en kneskade.

16:55 07.07.24 Tom Arild Støle

→ Del

Kjørte seg opp tre plasser

Roar Lindland endte til slutt på 24. plass i helgens runde i Porsche Mobil Supercup på den legendariske banen Silverstone. Foto: Porsche AG

Lyngdølen Roar Lindland endte på 24. plass i helgens runde i Porsche Mobil 1 Supercup på selveste Silverstone i England.

Lindland kjørte seg dermed opp tre plasser fra kvalifiseringen.

47-åringen, som er med i sin 12. sesong i Porsche Supercup-sirkuset kjører i år for det tyske laget Proton Huber Competiton.

20:25 25.06.24 Åse Astri Bakka

→ Del

Hægebostad tok gullet

Hægebostads gutter 13 tok hjem gullet under Sør Cup i Kristiansand. Foto: Privat

To lokale lag stod i A-finalen for gutter 13 under Sør Cup tirsdag.

Hægebostad og Kvinesdal var begge klare for å gi jernet på matta på Sør Arena i Kristiansand.

Det ble Hægebostad sin dag.

- Det var walk over. Hægebostad slo Kvinesdal 4-1, sier Hægebostad-trener Kenneth Ågedal.

Hægebostad scoret to mål i hver omgang, mens Kvinesdals ene mål kom tidlig i andre omgang.

Hægebostads målscorere var Kasper Ågedal - som scoret to, ble matchvinner og ble banens beste - samt Henrik Andersen og Endre Ås.

At det var nettopp Kvinesdal som var motstandere, og som sikret seg sølvet, synes Kenneth Ågedal er ekstra fint.

- Det er alltid moro å spille mot Kvinesdal, sier han.

Og går det som han ønsker, så kommer spillerne fra de to klubbene til å gå sammen om ett felles lag og dra på store cuper sammen.

Kvinesdal gutter 13 sikret seg sølv i cupen. Foto: Privat

10:50 25.06.24 Olav Hoel

→ Del

Deltok i sitt første landeveis-NM: - Godt fornøyd med egen innsats

Erlend Lindekleiv Olsen deltok i forrige uke på sitt første NM landevei i Bodø. Foto: Privat

Erlend Lindekleiv Olsen, som til daglig sykler for Farsund sykleklubb, deltok i forrige uke i sitt første NM landevei som ble arrangert i Bodø. Fredag 21. juni stilte han til start i NM fellesstart i U23-klassen i et sykkelritt som var 116,2 km. Her syklet han blant annet sammen tre ryttere fra elite-gjengen i KCK.

– Konkurrentene ble for tøffe og Erlend holdt 2 av 7 runder. I regn, vind og kjølig vær ble det for tøft, men god læring, skriver Lene Lindekleiv i en e-post til Lister24.

Søndag var det klart for NM Fellesstart Elite, hvor det norske profflaget Uno X som ventet dominerte.

– Erlend viste god og offensiv kjøring og lå lenge godt framme i feltet, men bak UNO X-rytterne. Det holdt i 7 av 12 runder i det 199,2 km lange sykkelrittet. Han var godt fornøyd med egen innsats og resultat til å være første gang i NM Elite, skriver Lindekleiv videre.

12:28 24.06.24 Olav Hoel

→ Del

Lokale lag møtes i Sør Cup-finalen

Hægebostads G13-lag ser frem til finalen i Sør Cup mot Kvinesdal tirsdag ettermiddag. Foto: Privat

Fotballturneringen Sør Cup blir i disse dager arrangert i Kristiansand og Vennesla.

På turneringen deltar også lokale lag, deriblant gutter 13-lagene til Hægebostad og Kvinesdal, som klokken 14.30 tirsdag møtes i finalen på Sør Arena i Kristiansand.

08:47 15.06.24 Tom Arild Støle

→ Del

Uværet stanset 4. divisjonskamp

Lørdagens terminfestede 4. divisjonskamp i fotball mellom Donn og Flekkefjord er utsatt på grunn av varsel om store nedbørsmengder.

Den kommunale banen i Kristiansand er som følge av uværsvarselet stengt i helgen.

Ifølge Flekkefjord FK på Facebook så vil de to lagene spille mot hverandre på Uenes stadion førstkommende mandag i stedet

13:40 13.06.24 NTB

→ Del

Ryersons trener trekker seg

Edin Terzic. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Edin Terzic (41) er etter tre år ferdig som trener for Julian Ryersons Borussia Dortmund. Han ba selv om å fratre.

Det opplyser den tapende mesterligafinalisten i sine mediekanaler.

Det står videre at klubben og Terzic er enige om avgangen. En prosess for å finne hans etterfølger starter umiddelbart.

Terzic tok over som permanent hovedtrener i juli 2022 etter å ha vært midlertidig trener året i forveien. I perioden har han ledet de gulkledde i 96 kamper. Terzic hentet den norske landslagsbacken Ryerson til klubben i januar i fjor, og lyngdølen ble en fast mann på laget under 41-åringens ledelse.

Denne sesongen tok de seg til mesterligafinale der det ble tap for Real Madrid. I Bundesliga ble det en skuffende femteplass.

Nå har altså Terzic valgt å gi seg.

14:50 11.06.24 Tom Arild Støle

→ Del

Tredjeplass i Nordsjørittet

Erlend Lindekleiv Olsen fra Farsund kom på tredjeplass i Nordsjørittet i helgen. Foto: Privat

Erlend Lindekleiv Olsen fra Farsund sykleklubb kom på tredjeplass av i alt 1.200 deltakere under det tradisjonsrike Nordsjørittet på terrengsykkel, fra Egersund til Sandnes lørdag.

Han vant klassen for 17-19 år med tiden 2.40.49 og var med det over 23 minutter foran andremann i klassen.

Yngve Kiserud fra Nymark IL var raskest av samtlige, med tiden 2.35.12. Han syklet i klassen for menn 45-49 år. Vegard Frafjord-Larsen (menn 25-29 år) hadde nest raskeste tid med 2.39.54.

Farsund sykleklubb hadde med totalt 13 deltakere i det 88 kilometer lange rittet, som i storhetstiden for 10-15 år tilbake samlet over 9.000 deltakere.

Klubbens yngste deltaker, Runar Lindekleiv Olsen (13) deltok i Ungdommens Nordsjøritt, og syklet i mål på 1.31.16 etter 43 kilometer på sykkelsetet.

Read Entire Article