Man blir ikke universitet uten faglig kvalitet

1 week ago 13



Foto: Tornes, Erik

Publisert: 26.09.2024 01:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Aftenposten finner på lederplass «ingen grunn til å juble» over at Høgskolen i Innlandet blir universitetet, men bygger på feiloppfatninger.

Nokut vurderer om institusjoner tilfredsstiller kravene for å få status som universitet. En sakkyndig komité har funnet at vi har den kvaliteten som trengs, også på tre områder hvor vi ble funnet for svake i 2020. Komiteen uttaler at høgskolen har en tillitvekkende og god utvikling og har oppnådd mye på kort tid.

Aftenposten har rett i at utdanningskvalitet er viktig, og et ja til universitetsstatus betyr at vi har god kvalitet og et system på plass for å sikre denne.

Aftenposten bruker det at et studieprogram har innført samskriving av bacheloroppgaver som «bevis» for lav kvalitet. Samskriving er vurdert som faglig og pedagogisk forsvarlig og praktiseres fra før ved mange studieprogrammer ved de fleste institusjoner.

Nokut har vurdert oss etter dagens strenge regler for akkreditering. Vi er trolig siste institusjon som blir vurdert med krav om fire robuste doktorgradsprogrammer, ikke ett program, slik man kan forstå Aftenposten. Høgskolen i Innlandet har i alt seks doktorgradsutdanninger.

Peer Jacob Svenkerud, rektor, Høgskolen i Innlandet

Read Entire Article