Målløst i «Slaget om Nord-Norge»: – En kamp med mye følelser

3 hours ago 2



Med én mann mindre maktet ikke Arsenal å få med seg poeng fra Bournemouth og gikk på en aldri så liten smell. Det ble til slutt et 0-2-tap, uten Martin Ødegaard på banen.

Arsenal skulle pådra seg en relativt tidlig kalddusj da de mistet en av sine viktigste spillere. William Saliba felte Evanilson som var siste mann alene mot mål.

Det resulterte først i gult kort, men etter en VAR-sjekk ble det i stedet dømt rødt kort og en tidlig dusj for den franske stopperen.

Det har skapt en debatt. Mens noen mener Evanilson ikke ble fratatt en klar målsjanse, mener andre at utvisningen er helt riktig.

– Jeg hadde stått på det gule kortet. Det er min tolkning av regelen, sa Lars Tjærnås.

– Det var en grunn til at regelen ble endret i sin tid, fra utvisning ved at man tar siste mann, til at man fratar en målsjanse, sa Viaplays ekspertkommentator.

Andre mener altså det var rett beslutning å gi Saliba marsjordre.

– Evanilson hadde mye å gjøre, det var langt frem til målet, men det var ingen som stod igjen for å redde Saliba. Forsvarsspilleren får panikk og prøver å reagere, men han klarte å bare å felle angrepsspilleren, sier BBCs fotballekspert Danny Gabbidon.

Også i Viaplay-studio mente flere det var riktig med rødt kort.

– De lander på riktig avgjørelse. Han napper tak i trøya og er på etterskudd. Korrekt rødt kort, sier Viaplay-ekspert Pål André Helland.

Lagene hadde hver sin store sjanse, men det var Bournemouth som skulle sette ballen i målet. Ryan Christie banket ballen i nettet etter et innøvd cornertrekk.

– Et fenomenalt bra cornertrekk! utbrøt Tjærnås.

Vondt ble til verre da Arsenal-keeper David Raya felte Evanilson. Dommeren valgte å blåse straffe for Bournemouth og straffesparket ble satt sikkert av Justin Kluivert.

Det betyr at Arsenal ikke overtar tabelltoppen og i stedet risikerer å havne lenger bak Manchester City og Liverpool i tittelkampen.

Read Entire Article