Mads Hansen var «forræder» i engelsk fotball: Var redd for å få juling

3 weeks ago 14



Hver fredag leder Mads Hansen et TV 2-program hvor deltakerne skal avsløre folk som spiller med falske kort i «Forræder».

Forrige helg seilte han selv under falskt flagg i England, da han utga seg for å være fotballdommer. Og delte ut vanvittig mange, og tilfeldige, røde kort.

– Du var ikke redd for å få juling, da?

– Jo, egentlig, for det er noe annet enn skjult kamera hjemme i Norge. Da tar man jo bare et skritt tilbake om folk blir aggressive. Her fikk folk meningsløse røde kort, og hadde derfor ikke noe å tape, så det kunne plutselig kommet en strak høyre.

Ville være uspiselig

Mads Hansen har selv ti år som toppspiller, men har etter karrieren blitt mest kjent som TV-profil og samfunnsdebattant.

I VGTV-programmet «Dommerjævel» skal han reise Europa rundt og rett og slett være en så dårlig dommer som mulig, med skjult kamera.

– Vi synes dommerne får mye tyn, og mye er ufortjent. Vi skal få spillerne så sinte som mulig, sånn at de lærer seg å sette pris på, og kanskje også vil savne, de ordentlige dommerne, sier Hansen.

Forrige helg hadde han med seg Calle Hellevang-Larsen og Trygve Bennetsen som assistentdommere på linja. De hadde alliert seg med sjefen for breddeligaen Sunday League, og laglederne. Spillerne visste ingenting.

– Hva var planen før kampen?

– Vi måtte ta kampen litt som den gikk, da. Men det er jo klart, det er jo alt fra å gi spillere som blir grisetakla, gult kort på filming, til å rett og slett være ufyselig og uspiselig.

Mjøndalen-spiller Mads Hansen

Mads Hansen spilte toppfotball i Norge i rundt ti år. Den tidligere Mjøndalen-spilleren sier han bare fikk ett rødt kort. – En hands på streken, og veldig fortjent.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

Fire røde kort

Etter fire røde kort og 20 minutters spill fikk lagene nok. Spillerne til Bow Badgers og Limehouse Tigres ropte at den norske «dommertrioen» ødela søndagen deres, og de ville ikke spille mer.

– Jeg kjørte en kombinasjon av alle de mest provoserende dommerne jeg har hatt. Fellesnevneren der er arroganse og null evne til kommunikasjon.

Seinere i vinter skal teamet til Italia, Portugal, Krotia og Hellas, og de skal også dømme basket og håndball, opplyser Mads Hansen til Kampanje.

La noen planer

For noen dager siden fikk Hansen melding av en av spillerne på Bow Rangers. Han hadde fått sitt første røde kort i løpet av 19 år.

– Jeg tror målet vårt er oppnådd, for dommeren som skal dømme dem nå på søndag blir nok tatt mye bedre imot, sier Hansen.

– Følte du deg som en forræder?

– Det var litt oss mot dem, på et vis. Vi la noen slue planer om hvilke knapper vi skulle trykke på.

De hadde egentlig plan om å jobbe videre under radaren i vinter, men så fikk en av Storbritannias største aviser, The Sun, nyss om kampen, og kjørte følgende tittel over en helside:

«The referee's a pranker!»

Publisert 20.09.2024, kl. 17.45

Read Entire Article