Må de gjøre så mye av seg!

1 month ago 21



Ingrid M. Ropstad har i onsdagens avis et innlegg der hun går gjennom rettighetene de «såkalt» skeive har i dagens samfunn og konkluderer med at de nå burde ligge lavere i terrenget siden kampen er vunnet.

Foto: Jacob J. Buchard

Rettigheter som er de samme som andre borgere i kongeriket har. Dog har de ikke fått dem uten kamp. Det er vel ikke nødvendig å navngi partiet som stemte mot avkriminalisering av homofili i 1972.

Så hvorfor er det nødvendig med feiring over hele landet av rettigheter som er vunnet? Kan det være fordi sist det ble markering i Kristiansand så var det noen som røsket ned noen av flaggene som markerte feiringen? At regnbuefargene i Rosenkrantz' gate i Oslo ble herpet av en motorsyklist? Kan det være fordi samme sommer som Ingrid M. Ropstad forfattet sitt innlegg om de «såkalt» skeive så ble to personer knivstukket på Aker Brygge? I følge politiet på grunn av sin legning.

Det er for øvrig flere markeringer som dominerer byene i løpet av sommeren. En stor del av landets byer har markeringer for musikkinteressen til visse grupper, også kalt festivaler. Og for å ha sagt det: Jeg har ikke noe imot de såkalte musikkinteresserte, men hvorfor i all verden skal denne gruppen påtvinge oss og hele byen høy musikk, outrerte antrekk og heftig rusbruk? Kunne de ikke spille musikken sin hjemme? Og i Mandal og Lillesand da! Dekker skalldyrbord og frokostbord midt i gata eller på torget! Det er da mulig å spise hjemme! På den annen side, å feire musikk, frokost og skalldyr er selvsagt mer samlende enn å vise glede og feire rettighetene til marginaliserte grupper.

Men det kan virke som det er nødvendig helt til alle respekterer at også disse gruppene er en del av fellesskapet og kan feire uten å bli trakassert og angrepet og uten å bli bedt om å gjemme seg bort. Kanskje vi til og med etterhvert kunne gå i Pridetog sammen?

Norge: Minoritetsgruppenes paradis!

Read Entire Article