Lillestrøm i krise etter Georgsons United-exit: – Hadde kontaktet en annen

1 month ago 30



Siden Lillestrøm rykket opp i 1974, har INGEN av klubbens hovedtrenere startet like dårlig som Robin Asterhed (37). Ivar Hoff sier det må skje noe radikalt.

 Robin Asterhed hadde mye å svare for på Lerkendal onsdag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Publisert: 21.08.2024 23:13 | Oppdatert: 21.08.2024 23:25

– Det er noe av det svakeste jeg noensinne har sett av dem, sier tidligere LSK-leder Ivar Hoff til VG etter at Rosenborg smadret Lillestrøm 4–0 på Lerkendal onsdag kveld.

Robin Asterhed, som ble forfremmet fra assistent til hovedtrener da forgjenger Andreas Georgson dro til Manchester United i sommer, har åpnet med ett fattig poeng på sine første fem seriekamper.

En så dårlig start har ingen Lillestrøm-trenere fått på klubbens 49 sesonger i toppdivisjonen i Norge siden det første opprykket i 1974.

Magnus Haglund – også han svensk – er den eneste av klubbens øvrige ansatte hovedtrenere som heller ikke maktet å ta en seier på sine fem første seriekamper. Men på hans første fem av sine totalt 90 seriekamper som LSK-trener greide han i det minste tre uavgjorte (5–8 i målforskjell).

Asterhed står med én uavgjort, fire tap og 6–13 i scoringskolonnen.

Hoff er klokkeklar på at noe bør gjøres – og det fort.

Ivar Hoff

Her fra et VG-intervju i 2022.

– Hadde det vært opp til meg, hadde jeg kontaktet en annen, sier han og lanserer en kandidat:

– Dag-Eilev (Fagermo).

Det begrunner han på denne måten:

– Jeg vet at han alltid har hatt lyst til å trene LSK. At han bommet i Vålerenga lærte han mye av. Han lærte at han tåler å stå i motvind når det blåser. Det han gjorde i Strømsgodset og Odd står det respekt av, mener Hoff.

Dag-Eilev Fagermo

Tidligere Vålerenga-, Odd- og Strømsgodset-trener.

I så fall vil det bli det en litt pussig stollek mellom rivalene Lillestrøm og Vålerenga. For dagens VIF-trener Geir Bakke overtok sensasjonelt for nettopp Dag-Eilev Fagermo på Oslo Øst etter at Fagermo fikk sparken i fjor sommer. Og Bakke kom direkte fra Lillestrøm.

Der har Robin Asterhed hatt hovedansvaret siden slutten av juli. Georgson, som ansatte Asterhed som sin assistent, reiste til Manchester United etter bare syv måneder i jobben som hovedtrener på Åråsen.

Nedrykksstreken nærmer seg for alvor for Asterhed og LSK. Etter 19 spilte kamper ligger Lillestrøm på 13.-plass i Eliteserien – plassen over kvalifisering. Avstanden til direkte nedrykk er bare to poeng, og siste LSK-seier kom 13. juli.

– Vi får ikke noe til å funke. Vi hadde en positiv periode også på Lerkendal, men vi slipper inn mål på overtid i så å si alle omganger, sier Hoff.

Og kanskje et vel så stort problem, ifølge den tidligere treneren og lederen:

– Vi får ikke til Åråsen som hjemmearena i det hele tatt, sier han og viser til Lillestrøms beskjedne poengfangst på Åråsen.

– Hvor tror du LSK spiller neste sesong?

– Med det programmet de har igjen, og om de tar tak i det jeg har nevnt, så spiller i de i Eliteserien også neste sesong. Men det må gjøres noe radikalt, legger han til.

Tony Johansen, leder av KanarifansenKanarifansenLillestrøms supporterklubb., er ikke like optimistisk med tanke på å berge plassen. Han mener klubben må «ta drastiske valg umiddelbart for at de skal unngå nok et nedrykk».

– Ingen kan ha en trygg jobb eller posisjon på nåværende tidspunkt. Et trenerbytte må skje fort, sier han til VG.

Tony Johansen

Leder av Kanarifansen.

På søndag venter Tromsø hjemme på Åråsen.

– Det er fortsatt tid for å redde plassen og nå må alle steiner snus. Jeg tør ikke tenke på hva som skjer dersom vi taper mot Tromsø, legger han til.

Fotballekspert og tidligere Lillestrøm-spiller Pål André Helland tror Lillestrøm blir værende i Eliteserien.

– Jeg er ganske sikker på det. Jeg har tatt feil før, men jeg mener de er god nok til å holde seg oppe, sier Helland til VG.

Pål André Helland

Fotballekspert og tidligere spiller både for Lillestrøm og Rosenborg.

Han beskriver situasjonen Lillestrøm er i som «veldig vanskelig».

– Skuffelsen er stor fordi klubben egentlig er i en veldig god posisjon til å satse og bygge videre, etter å ha stabilisert seg i toppen de siste årene.

Asterhed selv var ordknapp etter Lillestrøms fjerde strake tap på Lerkendal.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, det er veldig tungt, sier han til TV 2.

  • PS! Torsdag kan du se Brann – FC Astana og Molde–Elfsborg i første playoff-oppgjør om spill i Europa med VG+ Sport.
Read Entire Article