Lekte seg til Mesterligaen – drømmescoring i historisk Vålerenga-kamp

1 week ago 10



– Jeg vil si at dette er den viktigste kampen for norsk kvinnefotball på mange år.

Det sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, om det som nå er klart. Vålerenga er klare for gruppespillet i Mesterligaen, som den andre norske kvinneklubben etter at Brann ble de første forrige sesong.

Vålerenga vant den første av to kvalifiseringskamper mot belgiske Anderlecht 2–1 før de igjen møttes i Oslo onsdag kveld.

Der vant Oslo-laget etter en drømmescoring av Thea Bjelde fra 20 meter før Janni Thomsen og Karina Sævik sørget for både to og 3–0 til hjemmelaget.

Det ble Vålerengas 16 seier på rad og sørget for at de vant 5–1 sammenlagt i Mesterliga-kvalifiseringen.

S4FTnFpukn4

JUBEL: Vålerenga kunne ta hendene i været å feire for avansement til Mesterligaen.

Foto: NTB

–Svært viktig for norsk kvinnefotball

– Seieren betyr masse for Vålerenga, og er også svært viktig for norsk kvinnefotball. Den vil være med på å definerer fremtiden til norsk kvinnefotball og gir flere poeng på rankingen, sier Torp.

Om noen år er planen at det skal komme en ny europacup for kvinner i tillegg til Mesterligaen. Med seieren i dag kan Vålerenga bidra til at norsk fotball får flere plasser da den nye cupen er på plass.

– Med dagens seier kan vi passere Sverige på ligaranksingspoeng og være topp syv ligaer i Europa. Det kan bety tre plasser i Europa-spill når den nye ligaen er på plass.

IZKfRDtidas

TØFFE DUELLER: Vålerengas Olaug Tvedten var i flere dueller under onsdags kamp.

Foto: NTB

Hvem Vålerenga møter i gruppespillet blir klart fredag 27. september, og gruppespillet sparkes i gang 8. oktober.

Gruppespillet vil ikke foregå på samme måte som hos herrene der alle lagene er i en gruppe.

Vålerenga vil havne i en av fire grupper bestående av fire lag der de to beste fra hver gruppe går videre til kvartfinalene.

Måtte klare seg uten midtstopperen

I den første kampen var mye av fokuset på midtstopper Michaela Kovacs da hun først fikset 1–0 til Vålerenga før hun senere i kampen ble utvist. Det fikk lagvenninnene til å rase.

VIF-spilleren og Anderlechts Amelie Delabre havnet i en tilsynelatende 50/50-duell, hvor begge sklir for å nå ballen. Det ender med at Kovacs setter beinet i låret på Anderlecht-spilleren, som hylte av smerte.

Dommeren gjorde først klart det gule kortet, men mens Delabre fikk behandling endret hun plutselig mening. Resultatet ble direkte rødt kort.

– Herregud, du ser jo at det er hun som går inn i Michaela. Herregud. Det er hun på det andre laget som tofots-takler! Sånn så det ut på banen også, sa en frustrert Olaug Tvedten til NRK.

Kampen endte til slutt med en 2–1 seier til Vålerenga.

Publisert 25.09.2024, kl. 20.21

Read Entire Article