Lastebil kjørte av veien: – Et forferdelig smell

1 month ago 11



 Jan Ivar EngebretsenSlik så det ut etter at lastebilen hadde kjørt av Lievegen på Jessheim. Jord fra lasteplanet ligger i veibanen, og en lyktestolpe i tre er knekt i to. Foto: Jan Ivar Engebretsen

Nabo Jan Ivar Engebretsen skvatt til da han skulle hente avisen i postkassen og en lastebil kolliderte i en lyktestolpe like ved.

torsdag 5. september kl. 15:47

– Jeg stod hundre meter unna da det skjedde. Jeg så det ikke, men det var et forferdelig smell fra lyktestolpen som knakk, sier Engebretsen til VG.

Romerikes Blad omtalte saken først.

Engebretsen bor langs Lievegen nedenfor Lierkrysset på Jessheim. Døgnet rundt kjører tunge kjøretøy på den smale veien mot Gardermoen næringspark.

Politiet sier til VG at de ikke ble varslet om hendelsen.

Lastebilen skal ha kjørt av veien torsdag morgen da den møtte på et motgående vogntog, og krasjet i en lyktestolpe.

Det er ikke meldt at noen ble skadet.

– Veien er så smal at den ikke har gulstripe. For oss som bor i denne grenden, med 40 husstander, er det mange utfordringer, sier Engebretsen.

Foto: Jan Ivar Engebretsen

– Vi som bor her går jo ofte turer på veien, for det er ikke gang- eller sykkelvei. Så vi kjenner grøftene godt, for vi møter jo ofte tung trafikk.

– Det høres jo veldig farlig ut?

– Ja, visst er det farlig! Vi er jo så innmarri redd for at det skal skje en alvorlig ulykke.

Engebretsen har tidligere jobbet flere år med trafikksikkerhet i NAF. Han mener veien er altfor smal for vogntog.

– Jeg er lei av å fryse nedover ryggen. Jeg ser så mange situasjoner... Vi frykter og vi frykter, det er bare flaks at det ikke har vært verre ulykker.

Read Entire Article