Langrenn: Mister 17 millioner kroner etter sponsor-slutt

1 week ago 9



På kort tid takket de to største sponsorene til langrenn for seg. De etterlater seg et stort økonomisk hull.

 Norge vant herrestafetten i Planica-VM i 2023. Etter ski-VM i Trondheim må de gå uten Sparebank1-logoen på lua. Fra venstra Pål Golberg, Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund (har lagt opp) og Simen Hegstad Krüger. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 26.09.2024 18:13 | Oppdatert: 26.09.2024 18:29

I sommer ga Sparebank1 beskjed om at de gir seg som sponsor etter ti år. Denne uken fulgte Equinor etter. Banken var inne med ti millioner kroner i året, Equinor syv millioner kroner, får VG nå bekreftet. 17 millioner kroner forsvinner i året etter ski-VM i Trondheim.

– Ja, 17 millioner kroner stemmer, sier daglig leder for langrenn i Skiforbundet, Cathrine Instebø, til VG.

Hun har hektiske dager på jobb. Det er åtte uker til den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen.

 Det var lite som minnet om at det bare er under to måneder til første skirenn, da daglig leder i langrenn, Cathrine Instebø, møtte VG på Karl Johan i Oslo sentrum torsdag. Foto: Camilla Vesteng/VG

– Vi jobber målrettet med å finne nye partnerskap, og har stor tro på at vi skal lykkes med det. Vi opplever at det er en stor interesse for langrenn, som har en unik posisjon i Norge, sier Instebø.

– Er dere nære å presentere nye sponsorer?

– Jeg kan ikke åpent kommentere de prosessene vi har. Men vi har positive samtaler. Vi er i dialog, svarer Instebø.

– Hvordan oppleves det å miste to store?

– Vi har hatt et langt og godt samarbeid med disse to, men vi ser også på dette som en mulighet for noen andre til å komme inn. Vi har mye spennende som skjer fremover og har stor tro på å lykkes med dette, svarer Instebø.

– Kan dere leve med å sette ned prisen fra 17 millioner kroner som Sparnebank1 og Equinor sto for?

– Jeg kan ikke kommentere de prosessene vi har, for det er jo en del av en forhandling, svarer Instebø.

I år er budsjettet til langrenn 83 millioner kroner. 50 millioner går til landslagene. Elitelagene herrer og damer koster 37,5 millioner kroner, mens paralaget koster 4,5 millioner og rekrutt- og juniorlandslagene har et budsjett på ni millioner kroner.

I desember i fjor ble Cathrine Instebø presentert som leder for langrenn etter at Espen Bjervig varslet at han ville gi seg.

Instebø tok turen fra kontoret på Ullevaal stadion til Oslo sentrum for å møte VG å svare på spørsmål om økonomi. Hun hadde med seg mediekontakt Steinar Bjerkmann.

Gleder du deg til langrennssesongen?

Ja! Det blir stas!

Ikke ennå, men når vinteren kommer er det alltid artig med langrenn på TV.

Nei, jeg syns ikke langrenn er så spennende, ser lite eller ingenting på det.

Høstsola tittet frem. Instebø sier hun stortrives i sin nye jobb og smiler godt når hun forteller at hun har passert prøvetiden på et halvt år.

Og hun har mange oppgaver og utfordringer å ta tak i.

Martin Johnsrud Sundby sa i et intervju med VG nylig at det er et problem for langrenn at Petter Northug fortsatt er den største stjernen. Sponsorsjef i sparebank1, Stein Bugge, fulgte opp med at langrennsløperne må ta på alvor at de har havnet bakpå i kampen om oppmerksomhet.

Instebø sier at de jobber med å utvikle seg for å være attraktive.

– Utøverne våre er fantastiske forbilder, de skaper engasjement gjennom den de er, men også gjennom sine sportslige prestasjoner. Men det handler også om å skape en sterk merkevare og jeg opplever jo at mange av våre utøvere byr på seg selv, sier Instebø.

Read Entire Article