Kvinne knivstukket ved Nationaltheatret

1 month ago 25



 Rajib Dhar / AP / NTB

25 år gamle Mohammad Akash (til venstre) mistet det venstre beinet etter å ha blitt skutt under en demonstrasjon i Bangladesh i juni. Her snakker han med Kawsar Hossain (29), som også er skuddskadd, på sykehuset fredag. Foto: Rajib Dhar / AP / NTB Foto: Rajib Dhar / AP / NTB

En studentleder i Bangladesh krever at statsminister Sheikh Hasina går av og stilles for retten etter politiets brutale framferd mot demonstranter.

Øyenvitner har fortalt at politiet har skutt med skarpt mot studenter som demonstrerte i Dhaka i juli. Siden den 15. juni er mer enn 200 drept og flere tusen skadet.

– Sheikh Hasina bør ikke bare trekke seg, det bør bli en rettssak for drap, plyndring og korrupsjon, sier lederen for organisasjonen Studenter mot diskriminering Nahid Islam til en stor folkemengde i Dhaka lørdag.

Protestene var i utgangspunktet rettet mot et kvotesystem som gjorde at en stor andel av alle offentlige stillinger i landet var forbeholdt familiemedlemmer av dem som kjempet i uavhengighetskrigen mot Pakistan i 1971. Landets høyeste domstol har slått fast at dette systemet er ulovlig, men har ikke opphevet det fullstendig.

Read Entire Article