– Kunne vært enda mer tydelig

1 week ago 8



Eldsterådet i Kristiansand Frikirke orienterte i går medlemmene om at de ønsker å inkludere alle mennesker, uansett legning i menigheten. Men kan ikke imøtekomme alle forslagene som ble vedtatt på forrige medlemsmøte.

Det bekrefter hovedpastor Stein Arve Graarud til NRK.

På medlemsmøtet 4. september vedtok et lite flertall av medlemmene blant annet et ønske at alle mennesker kan ha oppgaver i menigheten som ikke innebærer ordinering.

Dette vedtaket kom som en reaksjon på et samlivsdokument som ble vedtatt på den evangelisk-luthersk frikirkes synodemøte i sommer, hvor det ble vedtatt at sex utenfor ekteskapet, likekjønnet samliv og samboerskap bryter med Guds ordning for samliv.

Arild Sæbø som stod i spissen for de nye forslagene sier han opplevde gårsdagens møte med eldsterådet som positivt.

– Det er en stor vilje for inkludering. Likevel er det jo en frustrasjon blant mange av oss, fordi det kunne vært enda mer tydelig at det ønskes aksept for at det kan være to syn på likekjønnet samliv, sier Sæbø.

Hovedpastor Stein Arve Graarud sier situasjonen er krevende.

– Vi må snakke om hvordan dette ser ut videre. Det er klart det er en del av våre medlemmer som syns at det var vanskelig, det som skjedde i går. At vi ikke kunne etterkomme anmodningene fra medlemsmøtet 4. september. Og så er det de som er letta over det. Så det er jo en krevende tid for oss som kirke, sier Graarud.

Read Entire Article