Kritiserer Sterling-manøver like før avspark mot Haaland

1 month ago 18



– Den uttalelsen er latterlig!

Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB
  • Synne Sofie Christiansen, VG

    Synne Sofie Christiansen, VG

Publisert: 19.08.2024 07:55

Raheem Sterling ble utelatt fra Chelseas tropp mot Manchester City søndag. Like før avspark publiserte en talsmann for spilleren en uttalelse:

– Raheem Sterling har kontrakt med Chelsea de neste tre årene. Han kom tilbake til England to uker tidligere for å begynne den individuelle treningen, og han har hatt en positiv oppkjøring med den nye treneren – som han har utviklet et godt forhold til, sto det.

Videre skrev talsmannen at Sterling er forpliktet til å levere på høyeste nivå for Chelsea, og at deres forventning var at Sterling ville bli involvert i helgens kamp.

– Som hans team har vi alltid hatt en positiv dialog og forsikring fra Chelsea angående hans fremtid i klubben. Vi ser frem til å få klarhet i situasjonen, sto det videre.

I serieåpningen mot City tapte Chelsea 2–0. Erling Braut Haaland scoret det første.

Uttalelsen blir møtt med krass kritikk fra ekspertene i England.

– Stor fan av Raheem som spiller og person. Ikke like stor fan av Chelseas opplegg med eiere og slikt. Men denne uttalelsen er latterlig, skriver tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher på X.

Særlig tidspunktet for uttalelsen, like før avspark mot Manchester City i serieåpningen, reageres det på.

– Raheem og hans team vet akkurat hva de gjør. De prøver å skape støy. Det er allerede mye støy rundt klubben. Å legge ut en slik uttalelse før kamp er ikke bra nok. Det hjelper ikke lagkameratene og heller ikke han i å komme tilbake på laget, sier Micah Richards til Sky Sports og fortsetter:

– Han kritiserer hovedtreneren og skuffet lagkameratene. Det synes jeg er problematisk. Han er bedre enn det.

 Fotballekspertene Micah Richards og Jamie Carragher. Her fra Sky Sports’ studio tidligere. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters / NTB

Daniel Sturridge sier:

– Timingen er ikke bra, spesielt når det er på kampdag. Han føler sikkert at han er god nok til å spille. Begynte treningen tidlig og tenker sikkert at han burde blitt involvert. De er sikkert overrasket over det.

Raheem Sterling har blitt linket til blant annet Juventus, Lazio og Napoli denne sommeren. Avgjørelsen fra hovedtrener Enzo Maresca bidrar ikke mindre til spekulasjonene.

Etter søndagens kamp sa Maresca dette:

– Jeg vil ha Sterling, men jeg vil ha alle sammen. Jeg kan ikke bruke alle, så noen må dra. Vi får se om vi får klarhet i situasjonen i løpet av de neste dagene, sa Maresca til Sky Sports.

29-åringen kom til Chelsea fra Manchester City i 2022, og har scoret 14 mål på 59 kamper for London-klubben i Premier League.

Han står med 20 mål på 82 kamper for England.

Fikk du med deg denne?

Read Entire Article