Kritiserer Mehl for rolleblanding i skolestrid

2 hours ago 6



Tidligere byrådsleder i Oslo for Ap Raymond Johansen skriver på Facebook at Mehls uttalelser ikke er til å tro.

– Heller bensin på bålet

– I en krevende politisk situasjon i Innlandet beskylder hun fylkesordføreren fra samarbeidspartiet Ap for politisk prostitusjon. Samtidig tar hun ikke avstand til en ordfører som oppfordrer til krig, skriver Johansen. Mehl har anklaget fylkesordføreren for å «prostituere seg for å få makt» og har sagt at skole nedleggelsene er i strid med det Senterpartiet og Arbeiderpartiet jobber for i regjering.

Emilie Enger Mehl kritiseres for språkbruk og rolleblanding i saken om nedlegging av skoler i innlandet. Mehl angrer ikke på at hun sa at fylkesordføreren fra Arbeiderpartiet «vil prostituere seg» for å få makt sammen med Høyre.

Mehl sto fast ved disse uttalelsene da hun gjestet Politisk kvarter i morges. Hun tok heller ikke avstand fra ordfører i Lom Kristian Frisvold fra Bygdelista som mandag sa at de ikke trengte å være saklige lengre i skolesaken, uttalte at «alt er lov» og oppfordret tilhørerne til å «gå etter person» og finne «dritt» om fylkespolitikerne. Frisvold avviste i NRK at han oppfordret til noe ulovlig.

Mehl tok ikke avstand fra det Frisvold hadde sagt, men sa at det hadde vært frustrerende at fylkespolitikerne ikke lyttet til saklige innspill.

– Vi hører at PST er kontaktet fordi situasjonen anses som farlig. Landets justisminister foretrekker å helle bensin på bålet, skriver Raymond Johansen.

– Bør gå av

På spørsmål om rolleblanding sa justisministeren i Politisk kvarter at hun som stortingsrepresentant fra Hedmark Senterparti må uttale seg.

– Jeg har en stemme og mener jeg hadde svikta om jeg ikke brukte den i en så viktig sak, sier hun.

Gruppeleder for Høyre i Innlandet Joakim Ekseth er kritisk til at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) engasjerer seg i diskusjonen om skolenedleggelser i Innlandet.

– Hun er justisminister og det kan hun ikke koble seg fra. Det hun gjør her er en utidig rolleblanding, sa han på NRKs Politisk kvarter i morges.

Joakim Ekseth (H) Leder av hovedutvalg for utdanning i Innlandet

Joakim Ekseth i Høyre i Innlandet kaller justisministerens innblanding utidig.

Foto: Ida Lillebo / NRK

– Hennes ordbruk er ikke noe vi forventer av en statsråd. Den type ordbruk bør ingen statsråd nedlate seg til, og i alle fall ikke en justisminister. Hun er med på å legitimere et ordskifte vi ikke ønsker i Norge. Vi kjenner det fra USA. Når hun går foran på den måten, er veien kort for andre å følge etter.

Hanne Alstrup Velure (H) er fylkesvaraordfører i Innlandet, skriver på sin facebookvegg at Mehl må gå av.

– Det er uhørt når politiske ledere driver med oppviglende ordbruk. Dagens opptreden av Norges justisminister i Politisk Kvarter er en ren fallitterklæring for henne selv - og demokratiet dersom dette får passere.

Publisert 22.10.2024, kl. 10.05 Oppdatert 22.10.2024, kl. 10.26

Read Entire Article