Kraftige angrep mot Beirut

3 hours ago 5



Israel har gjennomført nye, harde angrep mot flere bydeler i Beirut lørdag kveld og natt.

 AMR Abdallah Dalsh / Reuters / NTB Foto: AMR Abdallah Dalsh / Reuters / NTB
søndag 6. oktober kl. 01:59

Et av angrepene skal ha vært nær flyplassen i en libanesiske hovedstaden, skriver den libanesiske avisen LÓrient.

Reuters melder natt til søndag også at minst fem skal være drept og mange skadet i et israelsk luftangrep mot en moske i Gaza. Moskeen skal ligge nær al-Aqsa sykehuset på de sentrale Gaza-stripen, opplyser helesepersonll til Reuters.

Det israelske militæret IDF sendte igjen ut en rekke evalueringsvarsler for deler av Beirut i forkant av luftangrepene byen lørdag kveld og natt.

Ifølge AFP kunneman se masse folk i gatene som forsøkte å komme seg i sikkerhet før angrepene.

Flere medier melder at det skal ha vært minst 20 luftangrep de siste timene mot det sørlige Beirut, og øyenvitner beskriver nattens angrep som de hardeste til nå.

 Hussein Malla / AP / NTBFoto: Hussein Malla / AP / NTB

Øyenvitner beskriver kraftige eksplosjoner og lysglimt som var synlige flere kilometer unna, skriver Reuters.

Angrepene kommer etter dager med israelske bombeangrep mot Beiruts forsteder, som regnes som stronghold for den Iran-støttede gruppen Hizbollah. Ifølge israelske militære ble Hizbollah-leder Sayyed Hassan Nasrallah drept i et angrep mot gruppens hovedkvarter 27. september.

En libanesisk sikkerhetskilde opplyser at Hashem Safieddine, som regnes som en mulig etterfølger til Nasrallah, har vært ute av kontakt siden fredag. Da skal et israelsk luftangrep nær Beiruts internasjonale flyplass ha vært rettet mot ham.

 FADEL ITANI / AFP / NTBFoto: FADEL ITANI / AFP / NTB

Israel har også utvidet sine operasjoner i Libanon. Lørdag gjennomførte de sitt første angrep mot den nordlige byen Tripoli, ifølge en libanesisk tjenestemann.

– Israel har drept 440 Hizbollah-krigere i sine bakkeoperasjoner i Sør-Libanon og ødelagt 2000 Hizbollah-mål, sier den israelske militærtalsmannen Daniel Hagari.

Ifølge libanesiske myndigheter har de israelske angrepene også drept hundrevis av sivile og drevet 1,2 millioner mennesker på flukt.

Read Entire Article