Kraftig vind på Sørlandet – flere trær har veltet

1 month ago 40



Agder politidistrikt har fått flere meldinger om trær som har veltet på grunn av været i området.

Regn og vind skaper trøbbel på Sørlandet fredag ettermiddag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Ny melding om tre i veibanen. Denne gangen på Myraveien, skriver operasjonsleder Ole B. Kleivane i Agder politidistrikt på politiloggen klokken 16:34.

Tre treoppdrag på få timer

Treet som har veltet i Arendal, dekker halve veibanen. Dette er oppdrag nummer tre som omhandler trær for Agder-politiet fredag ettermiddag.

Litt før klokken 16 ble det sendt en politipatrulje til Kristiansand, der et tre var ute i veibanen og hang over ledninger. Også i Risør hadde et tre havnet over ledninger, og politiet skrev at de ikke visste om ledningene hadde røket.

– Vi har fått en del meldinger om trær som velter. Det har regnet og blåst mye, sier Kleivane.

Han sier at de varsler Veitrafikksentralen med en gang de får meldinger. Han sier de følger med på problemene været kan skape utover kvelden.

– Vi jobber med å få oversikt, men per nå har vi ikke sett noen store konsekvenser, sier han.

Britiske Lillian på vei til Norge

Vindkastene kommer hele veien fra Storbritannia.

– Den kraftige vinden som feier over Østlandet i ettermiddag, er den engelske stormen som britene har kalt «Lillian», sin skyld, skriver Meteorologisk institutt på X.

I en grafikk de har publisert, ser man at den kraftige vinden, som når har forlatt Storbritannia, også sveiper over sørligere strøk i Norge.

– Turen koster krefter, så vi får en litt svekket utgave, skriver meteorologene.

På deler av Østlandet er det sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast. Der er meldt lokalt kraftige vindkast på 18–22 meter i sekundet.

.

Hovedredningssentralen melder følgende på X:

Det er nå kraftig vind i store deler av Sør-Norge, og Hovedredningssentralen har i ettermiddag mottatt svært mange meldinger om drivende båter. Vi oppfordrer båteiere til å sjekke fortøyninger for å unngå unødvendige redningsaksjoner.

Et tre falt over veien i Risør. Foto: Thorvald Knudsen
Read Entire Article