Kontroversielle KFUM til historisk semifinale etter målshow

3 hours ago 4

KFUMs deltakelse i cupen er kontroversiell, da Oslo-klubben tidligere i turneringen brukte en kamp under karantene i kampen mot Sogndal.

Mange ville ha de kastet ut av norgesmesterskapet, men NFF nøyde seg med en bot. Nå er KFUM klare for semifinale i cupen for første gang i klubbens historie.

Det er klart etter at de slo Stabæk 3–2 borte på Nadderud.

Gjestene tok ledelsen på smått utrolig vis midtveis i første omgang. Keeperens lange utspark nådde helt frem til Johannes Andres Nunez Godoy, som rundet keeperen og satte ballen i mål.

Stabæks midtstopper Jon Øya feilberegnet utspillet, og må ta på seg deler av skylden for baklengsmålet.

Men vertene rakk å utligne før pause. Et vakkert angrep endte med en pasning 45 grader ut i feltet, hvor 18 år gamle William Wendt ventet. Sikkert til 1–1 fra talentet fra eget akademi – i klassisk Stabæk-stil.

Bjørn Helge Riise har åpnet karrieren som Stabæk-trener med to strake seiere. Og kort tid etter pause var kampen snudd i Stabæks favør. Oskar Spiten-Nysæter dro en finte og fyrte av et lavt skudd mot lengste hjørnet. Den nådde keeper, men returen endte hos Bassekou Diabate som bredsidet inn 2–1.

Utover i omgangen viste KFUM at det er de som spiller i Eliteserien. Etter scoringer av Ayoub Aleesami og Moussa Njie var kampen igjen snudd i deres favør.

Stabæk presset voldsomt på for en utligning, og Diabate fikk et mål annullert for offside. Men det holdt ikke for hjemmelaget, som er utslått i kvartfinalen.

KFUM møter Vålerenga eller Fredrikstad i semifinalen.