Kontroversiell straffe da Brann stoppet seierstørken: – På tide å avskaffe VAR

3 weeks ago 18



(Brann-KFUM Oslo 2–0) En ufattelig bom, rødt kort og kontroversiell straffescoring var ingrediensene da Brann kom tilbake på seierssporet.

 Niklas Castro sikret seieren fra elleve meter – det betyr at norsk-chileneren har scoret i tre strake kamper. Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Andreas Hopen, VG

    Andreas Hopen, VG

Publisert: 18.09.2024 20:55 | Oppdatert: 18.09.2024 21:23

I sin tredje kamp på rad i Eliteserien tegnet Niklas Castro seg på scoringslisten, men denne gangen endte det med seier.

– Det er utrolig deilig. Jeg er sikker på straffe, sa målscoreren til TV 2 like etter kampslutt.

Straffen han scoret på kom etter at VAR konkluderte med en holding fra Haitam Aleesami på Aune Heggebø. Aleesami fikk også sitt andre gule – til store protester fra KFUM-leiren. Etter kampslutt er KFUM-veteranen klar i sin bønn.

– Jeg tror det er på tide å oppfylle ønsket til supporterne og avskaffe VAR, sier 33-åringen til TV 2.

Haitam Aleesami

KFUM Oslo-spiller

Veteranen mener at Brann fikk spilt ut fordelen - hvor Finne avsluttet i metallet. At VAR griper inn og gir straffe har den tidligere landslagsspilleren en klar mening om.

– Jeg synes det er feigt og dårlig. Det er min mening, fortsetter Aleesami som ble utvist.

KFUM-trener Johannes Moesgaard er også tydelig frustrert over straffesituasjonen.

– Det der er blytungt. Jeg mener situasjonen er billig. Dommeren reagerer ikke først, og han er en meter unna. Jeg mener det er super billig og det er gørr kjedelig å se på, sier Moesgaard til rettighetshaver ute på stadiongresset.

Johannes Moesgaard

KFUM Oslo-trener

Suksesstreneren mener både Aleesami og Heggebø holder i situasjonen, og mener at presset fra stadion blir stort i det dommeren skal ut til skjermen.

– Da er det 14.000 mot null, og da er vi kjørt, sier Moesgaard som henviser til tilskuertallet på stadion.

Straffeeksekutøren Castro har derimot et annet syn på saken.

– Jeg føler det er klink (straffe), men det er ikke opp til meg å bedømme, det er VAR som bestemmer. Kontroversielt vil det alltid være, fortsetter Castro.

Seieren sendte Brann opp à poeng med Viking og Molde (40 poeng), men mannen som spikret sluttresultatet mener fokuset fremover må være klart.

– Det er spennende når det er så tett opp til annenplassen, men vi må fokusere på oss selv fremover og finne formen, og så får vi telle opp til slutt, sa trønderen til TV 2.

Castro scoret også i 2–2 oppgjøret mot Sandefjord forrige helg. Brann-trener Eirik Horneland gjorde fem endringer i startoppstillingen fra det oppgjøret og det så ut til å gi umiddelbare resultater.

Felix Horn Myhre fant Bård Finne, som fikk sjansen etter en tur på benken sist, og spissen takket for tilliten med å sikkert sende vertene i ledelsen etter tre minutter.

Det var bare ett problem – Finne var litt for ivrig i bakromsløpet – og etter en titt på video, ble målet annullert.

Like før pause spilte Moesgaards disipler seg nydelig ut fra eget forsvar. Simen Hestnes fikk ballen i mellomrommet, tok med seg Gaye som på førsteberøringen fant Johannes Nunez mutters alene like foran mål – men på ufattelig vis sendte Nunez ballen til himmels, og hans tiende scoring i Eliteserien uteble.

Brann presset på for scoring uten å skape det store. Men med et kvarter igjen på kampuret ropte Brann-spillerne for straffespark.

Det startet med en lang ball opp mot Horn Myhre. Midtbaneeleganten headet ned mot Aune Heggebø som tilsynelatende ble revet ned, men dommer Svein Tore Sinnes vinket spillet videre.

Etter en runde i VAR-rommet ble derimot avgjørelsen omgjort – Haitam Aleesami fikk sitt andre gule – og fra elleve meter var Niklas Castro sikkerheten selv.

Fem minutter på overtid ble all tvil fjernet – og hjemmesupporterne kunne juble betingelsesløst. Sander Kartum ble spilt i bakrom. Midtbanespilleren beholdt roen alene med Emil Ødegaard – og doblet ledelsen med et smart skudd i nærmeste hjørne.

Read Entire Article