Konkurstruede Vipers med storseier: – Håper vi kan fortsette å gjøre noe bra for klubben

3 hours ago 1

Denne uken har Vipers-spillerne levd i det usikre. Tirsdag sa styreleder Peter Gitmark at klubbens trengte 25 millioner for å unngå konkurs.

Lørdag viste spillerne sin profesjonalitet. I et fullsatt Aquarama ble Buducnost slått hele 32–23.

– Det er vanskelig å sette ord på det, sier Katrine Lunde til NRK etter kampen.

Målvakten innrømmer at den dramatiske uken har påvirket henne.

– Jeg har brukt dobbelt så lang tid på de tingene jeg skal forberede meg til og å holde fokus, sier Lunde.

– Det har vært en tøff uke, og selv om vi er profesjonelle har det til tider vært vanskelig å finne fokus i vanskelige perioder, sier målvaktskollega Silje Solberg-Østhassel.

Hun sier at alle spillerne håper at klubben består.

– Jeg håper ikke dette var slutten, sier Solberg-Østhassel.

Klubbens fremtid blir avgjort på et styremøte søndag kveld.

Styreleder Peter Gitmark var naturligvis fornøyd etter kampen. Men fortsatt gjenstår noen millioner for at klubben skal være reddet.

Nesten fullsatt når Vipers spilte det som kan bli klubbens siste kamp.

Pangstart for hjemmelaget

Vipers fikk en kjempestart på kampen, der Silje Solberg-Østhassel og to Buducnost-tominuttere førte til 5-1-ledelse for Vipers etter seks minutter.

Buducnost fikk ristet av seg sjokkåpningen til hjemmelaget, og kom tilbake. Etter ti minutter sto det 5–4 til hjemmelaget.

Deretter hadde Vipers et lite overtak helt frem til pause. Da var stillingen 15–14. Hele ti ulike spillere sto bak Vipers mål før pause.

Merel Freriks. Vipers Mesterligaen.

Merel Freriks scoret Vipers' første mål. Deretter scoret alle klubbens utespillere.

Dro fra etter hvilen

Vipers tok tak i kampen umiddelbart etter hvilen, men klarte ikke å riste av seg gjestene fra Montenegro.

Katrine Lunde tok over for Solberg-Østhassel i Vipers-buret. Hennes redninger bidro til at Vipers etter hvert klarte å riste av seg Buducnost.

Etter 45 minutters spill ledet Vipers 25–19. Mia Emmenegger sørget for at alle Vipers' utespillere hadde satt ballen i mål.

Derfra og ut hadde Vipers full kontroll, og vant til slutt 32–23.