Konkurranse om helsebygg til 2,2 milliarder kroner - håper på byggestart i 2025

1 month ago 21



Sørlandet sykehus og Kristiansand kommune har kunngjort konkurranse om bygging av kombinert akutt- og helsebygg på Eg.

Fasadetegning av det nye helsebygget på Eg i Kristiansand. Foto: Ratio arkitekter

KRISTIANSAND: – Dette er en viktig milepæl, og vi er glade for å ha kommet så langt i dette etterlengtede prosjektet, sier prosjektsjef Per W. Torgersen ved Sørlandet sykehus.

Det nye helsebygget skal totalt bli 16.600 kvadratmeter stort. I tillegg skal sykehuset bygge om 3600 kvadratmeter i det eksisterende sykehusbygget.

De to byggherrene skal ha én totalentreprenør. I konkurranseinvitasjonen heter det blant annet at entreprenøren må ha erfaring med minst tre tilsvarende oppdrag de siste ti årene. I midten av oktober blir det klart hvilke tre-fire entreprenører som oppfyller alle kriterier for å gå videre i konkurransen.

Byggestart i 2025

Hvem som blir totalentreprenør skal senest være klart i uke 2 i 2025.

Per W. Torgersen tar forbehold om finansiering i statsbudsjettet for 2025, men har stor tro på at byggingen kan komme i gang raskt neste år.

Sykehusbygg skal ha prosjektledelsen. Prosjektsjef Morten Christoffersen i Sykehusbygg håper store aktører har lyst til å bli med på utfordringen.

– Dette er et viktig prosjekt for hele Agders befolkning, sier han.

Over 2,2 milliarder

De totale prosjektkostnader blir på 2.27 milliarder kroner. Nytt akuttbygg til sykehuset og ombygging av eksisterende sykehus er priset til 1,74 milliarder og det kommunale helsehuset til 532 millioner kroner.

Mile­pæl for akutt­bygg i Kris­tian­sand

Slik blir det nye akuttbygget

Read Entire Article