Kong Harald om prinsessebryllupet: – Bedre enn jeg trodde det kom til å bli

1 month ago 20



– Helt fantastisk. Bedre enn jeg trodde det kom til å bli, sier kong Harald i dag.

Hva var det som var så bra?

– Alt, sier kongen.

Han er i Oslo konserthus for å dele ut Kavliprisen.

Nye samtaler

På spørsmål fra NRK om han nå skal ta en ny prat med prinsesse Märtha Louise om avtalen som gjelder bruk av prinsessetittelen, svarer kong Harald:

– Ja, det har vi sagt at vi skal gjøre.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ga hverandre sitt ja i Geiranger på lørdag.

Kongeparet forlot festen i 01-tiden natt til søndag.

Da hadde de deltatt i feiringen fra tidlig ettermiddag.

Selve vielsen skulle ha begynt klokken 13, men ble nær en time forsinket. Det gjorde at kongen og resten av kongefamilien ble sittende fast i bilkortesjen oppover de svingete veiene i Geiranger og vente på klarsignal.

Bruden gjemt bak laken – kongefamilien delte bilde av seg

Det har vakt sterke reaksjoner at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett solgte de eksklusive rettighetene til bryllupet til det britiske kjendisbladet Hello Magazine og til Netflix.

Kronprins Haakon har tidligere også bekreftet at familien skal ha nye samtaler med prinsessen.

– Hva tenker kronprinsen om at rettighetene er solgt, spurte norsk presse da kronprinsen gjestet Stavanger i forrige uke.

– Jeg tenker at nå er det bryllup, og det gleder vi oss til. Samtidig har vi en avtale som vi selvfølgelig legger til grunn at følges, og så er det en tid for at vi snakker videre om den, sa kronprinsen.

Bruden selv, ikledd hvit brudekjole og en tiara hun fikk av bestefar kong Olav til 18-årsdagen, ble holdt skjult bak hvite laken både før og etter vielsen.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifter seg i Geiranger. Et provisorisk hvitt telt holdes opp utenfor bryllupsteltet på Vinjevollen i Geiranger.

Også inngangen til teltet der vielsen foregikk, ble dekket av hvite laken både da bruden skulle ankomme og etter at paret var blitt viet foran 350 gjester. Mens Netflix-teamet sto ved siden av og filmet.

Foto: Heiko Junge / NTB

Bryllupets presseansvarlig Simon Eriksen Valvik bekreftet at det var for å holde de første bildene av bruden eksklusivt for Hello og Netflix.

Kongehuset hadde ikke gått med på den eksklusive fotoavtalen og ville ikke la seg avbilde av Hello! og Netflix når pressen for øvrig ikke hadde tilgang.

Mens hvite laken skulle holde bruden skjult for offentligheten, stilte kongefamilien opp til fotografering på Kongeskipet før de dro til vielsen.

Bildet ble delt med hele pressen.

 Cornelius Poppe / NTB / POOL

Kongefamilien delte bildet av seg, pyntet til bryllupsfeiring, med hele pressen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB

Publisert 03.09.2024, kl. 14.04

Read Entire Article