«Kommunene må kreve en utsettelse»

2 weeks ago 8



Glitre Nett setter opp prisen på nettleie fra 1. oktober med i underkant av 100 kroner per måned for en normal enebolig. Glitre Netts begrunnelse er at Statnett krever høyere nettleie og høyere rente.

Statnett er eid av staten. Det er denne Ap/ Sp-regjeringen som dikterer hva Statnett skal kreve av «skatt» fra sine velgere. Staten vil tjent cirka 1.200 milliarder kroner i olje, strøm og i økte skatte- og renteinntekter i 2024. Derfor behøver ikke denne regjeringen å kreve inn ekstra skatt fra husholdningene, for å forsterke sentralnett for eksport av energi til Europa.

Leserskribente: Jan Skoland fra Lyngdal. Foto: Marlene Tollaksen Nilsen

Hvorfor setter da politikerne opp prisen på nettleien? Jo, for å motvirke at styringsrenten skal gå ned. Ved at denne Ap/ Sp-regjeringen øker prisene kraftig på strøm, drivstoff, bidrar dette til å tvinge prisveksten opp, og da får politikerne et argument til ikke å sette ned rentene. Det er denne Støre-regjeringen, med Trygve Slagsvold Vedum som finansminister i spissen, gjør - og som på denne måten viser Norges befolkning at de er ikke skikket til å styre landet. De fremtrer som de hater sine egne velgere, og er ikke redd for å vise det frem.

NVE venter kraftig hopp i nettleien fram mot 2030

Valgkampen i 2025 vil dele Norges befolkning inn i to grupper. Den ene gruppen vil forsvare denne inkompetente, diktatoriske regjeringen, slik som typer som Bjørn Løland. Den andre gruppen er de som har gjennomskuet politikerne hat mot landets egne innbyggere.

Alle økonomiske problemer som er kommet over både folk, næring og industri de siste tre årene, er det denne Ap/ Sp-regjeringen alene som har stelt i stand. Det var med et nødskrik at hoveddelen av industrien i Agder overlevde de vanvittige strømprisene i 2022-2023. Blant annet gikk solcellefabrikken REC konkurs og 50 arbeider mistet jobbene sine.

Derfor er denne regjeringen blitt en katastrofe for Norge. Nå er det på tide å kaste dem på dør. Som Donald J. Trump sier det: «You're fired».

Derfor er denne regjeringen blitt en katastrofe for Norge.

Husk at du heller ikke må stemme på partiet Høyre, for de er stort sett enig med Ap i deres frekkhet og skattegalskap. Hadde Trond Giske vært sentral i Ap, tror jeg Norge hadde fått en bedre sosial profil, for nå er det blitt helt sinnssykt.

Jeg ber derfor alle kommunene i Lister om å vedta en fordømmelse av den høye renta og økte priser på nettleien. Kommunene må kreve en utsettelse på innføring av den varslede økningen av nettleiepriser, og at bankene i Lister-regionen setter ned renten innen 01.01.2025.

Jan Skoland

Prisveksten øker noe igjen – men statsministeren tror på økt kjøpekraft

Fikk betalt for strømmen. Så steg prisene til de høyeste i landet

Norges rentepolitikk er ulovlig og forkastelig

Hvem har eierskap og monopol på kjærlighet?

Read Entire Article