– Kom i gang tidlig med valg av megler

2 weeks ago 12



Markedet er sulteforet på familieboliger og etterspørselen er skyhøy. Går du med tanker om å selge, er det lurt å begynne med planlegging av salget allerede nå.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Mange boligselgere funderer på når på året de bør legge boligen sin ut for salg. Salg av familiebolig prøver man ofte å gjennomføre nærmere sommeren, når hagen er grønn, frodig og står i full blomst.

– Vi ser at dagens boligmarked har stor etterspørsel etter familieboliger, mens tilbudet er lavt. Dersom du sitter på en familiebolig som trenger litt kjærlighet, eller en som fremstår som velholdt, kan du i begge tilfeller regne med godt besøk på visning, sier eiendomsmegler og partner, Mona Larsen i PrivatMegleren Syd og legger til:

– Eneboliger er det mangel på, uavhengig av standard. Men det er viktig å ha en fornuftig prisantydning.

– Eneboliger er det manko på, uavhengig av standard. Men det er viktig å ha en fornuftig prisantydning.

– Velg en megler du har tillit til, er en klar oppfordring fra Mona Larsen i PrivatMegleren Syd.

– Velg en megler du har tillit til, er en klar oppfordring fra Mona Larsen i PrivatMegleren Syd.

Tips til et bedre boligsalg

Larsens beste tips til deg som går med tanker om å selge, er å begynne tidlig.

– Kom i gang med valg av megler allerede nå, råder Larsen.

– Da får du verdifulle tips tidlig i prosessen og god tid til å gjennomføre eventuelle anbefalte endringer.

Hun understreker viktigheten av å velge riktig strategi:

– Sammen med megleren kan du velge en strategi og tidspunkt for når du bør gå ut i markedet. Dette baseres på hvilken boligtype du har. Vi vet når etterspørselen etter de forskjellige boligtypene er størst.

Når det gjelder valg av megler, har Larsen klare anbefalinger.

– Velg en megler du har tillit til og som har en god strategi for markedsføring og timing av boligsalget. Husk at dette er noe av det dyreste du skal selge, så velg en megler med god kontroll på boligmarkedet.

Også lokalkunnskap er viktig når du skal selge.

– En lokalkjent megler er ofte en stor fordel. I PrivatMegleren har vi mye å tilby på dette området, med flere kontorer i Bergen fordelt i de forskjellige bydelene.

Eiendomsmegleren er tydelig på at små oppgraderinger ofte kan være utslagsgivende for pris.

Mange objekter som tidligere ikke har blitt solgt, går gjerne etter første visning med et malingsstrøk på vegger eller nye kjøkkenskap. Det er ikke nødvendigvis større oppgraderinger som må til for å skape en merkbar forandring i boligens uttrykk.

– Ta imot anbefalinger fra megler. Vi kan gi deg tipsene som kan bidra til en verdiøkning. I tillegg vet vi hva som ikke vil lønne seg og som dermed ikke er nødvendig å gjennomføre, avslutter Larsen.

Read Entire Article