Knutsens forvandling: – Kommer an på hvordan du velger å se verden

1 month ago 19



For to år siden mistet Glimt Champions League-plassen på målstreken. Kan én sentral endring være det som bikker det Glimts vei?

 Kjetil Knutsen håper å bli treneren som tar Glimt inn i Champions League-spill. Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 28.08.2024 09:41

– Vi sto i hvert fall ikke løpet. Det er vi enige om.

Det sa Kjetil Knutsen til VG for ganske så nøyaktig to år siden.

Den gang var hans Bodø/Glimt i playoff til Champions League, akkurat som de er onsdag kveld mot Røde Stjerne i Beograd.

Den gangen røk det etter ekstraomganger mot Dinamo Zagreb i Kroatia. I etterkant ble det fokus på Kjetil Knutsens manglende rullering på laget gjennom en høst med et tøft kampprogram.

Fem endringer totalt på syv kamper talte VG den gangen.

Teller man fra den første kvalifiseringskampen mot polske Jagiellonia, har Knutsen gjort 22 endringer på fem kamper.

– Det er veldig vanskelig å sammenligne det. Vårt fokus er veldig lite på det som skjedde i Zagreb. Så handler det alltid om å ta med seg erfaring og lærdom fra det man har gjort tidligere, sier Knutsen.

– En erkjennelse av at man hadde for lite bredde i en lignende situasjon for to år siden?

– Nei, jeg vil heller snu det litt. Jeg synes det er ganske bra at Bodø/Glimt spilte playoff i Champions League for to år siden. Det tror jeg hverken du eller jeg hadde trodd for noen år tilbake. Det kommer an på hvordan du velger å se verden. Jeg ser et lag som har utviklet seg, tatt steg for steg og hatt en reise som mange har lært mye av. Det er det vi tar med oss inn i denne kampen; erfaring, kunnskap og mot.

Slik så det ut etter tapet mot Dinamo Zagreb:

Han svarer med godt humør og selvsikkerhet. Bergenseren har gjort dette noen ganger nå før viktige kamper.

Knutsen snakker om god atmosfære og en tro på at de skal gå ut på en tøff bortebane å spille Bodø/Glimt-fotball. Med en 2–1-ledelse fra første kamp er det Røde Stjerne som må fremover – noe Knutsen også forventer.

Da legger han seg ikke opp i detaljer som at hjemmelaget skal varme opp på treningsbanen før kampen, mens Glimt varmer opp inne på stadion foran 55.000 heltente hjemmefans.

– Vi har veldig respekt for motstanderen vi møter. De har ekstremt mange gode spillere på høyt nivå. Vi må håndtere kampen taktisk og mentalt. Jeg håper vi får se en god Glimt-utgave, sier Kjetil Knutsen.

På spørsmål fra Dagbladet om hvorvidt det er noe usikkerhet rundt om eventuelle Champions League-kamper kan spilles på Aspmyra, kommer svaret kontant:

– Tuller du nå, eller? Det synes jeg var et litt rart spørsmål. Selvfølgelig skal kampen spilles i Bodø. Men først og fremst skal vi ha fokus på kampen i morgen, sier Kjetil Knutsen.

Slik så det for øvrig ut da Roma og José Mourinho besøkte Aspmyra - og ble knust - i 2022:

Kommer Glimt seg inn i Champions League blir de første norske herrelag i turneringen siden Rosenborg i 2007.

Read Entire Article